“Iată, vine valul Delta” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinIată, vine valul Delta

Pentru oricine credea că virusul Covid-19 ne-a părăsit odată cu anul 2020, noua tulpină numită Delta are noutăţi: Covid nu pleacă nicăieri. După cum spuneam de la începutul izbucnirii (verificați postările mele de acum un an și jumătate), coronavirusul nu este încă o altă eroare; el deschide o nouă eră și va schimba fiecare aspect al vieții noastre. Cu cât învățăm mai repede caracteristicile acestei noi ere, cu atât mai repede vom scăpa de virus. Până acum am fost studenți reticenți, astfel încât virusul revine în continuare, de unde și tulpina Delta.

Am fost deja obligați să schimbăm multe lucruri în viața noastră. Nu mai zburăm frenetic dintr-un loc în altul (poate cu excepția sărbătorilor) și mulți dintre noi doresc să lucreze mai mult de acasă sau doar de acasă. Cu toate acestea, acestea sunt doar schimbări superficiale. Adevărata schimbare trebuie să aibă loc în interior!

Această schimbare ar trebui să fie o revizuire completă a relațiilor noastre. Până astăzi am tratat umanitatea ca și cum ar fi separată de natură. Virusul ne arată că suntem supuși acelorași legi precum restul creației. Când nu le urmăm, avem impact asupra sistemului în mod negativ, iar atunci când sistemul devine disfuncțional din cauza negativității noastre, suferim consecințele.

Relațiile noastre sunt supuse acelorași legi ca și restul realității. În toată realitatea, există echilibru și armonie. Aceasta este ceea ce permite sistemelor să devină stabile și durabile. Ziua și noaptea sunt armonioase și se echilibrează reciproc. Același lucru este valabil și pentru naștere și moarte, anotimpurile anului și epuizare și întinerire; totul este ciclic, armonios și echilibrat.

Singurul lucru care nu este ciclic, echilibrat sau armonios sunt relațiile umane. Până acum, ne-am angajat în lupte constante care urmăresc să îi rănească, să-şi bată joc, să-i umilească și să-i controleze pe ceilalți. Aceasta nu a fost o luptă pentru supraviețuire, ca în restul naturii. A fost un război care s-a străduit să obțină puterea absolută și să degradeze și să abuzeze pe toți ceilalți.

Acesta este motivul pentru care îi sunt recunoscător virusului Covid. Cu toată durerea pe care ne-a provocat-o, ne-a salvat de un rău mult mai mare pe care l-am fi provocat noi înșine, dacă nu ar fi sosit.

Acestea fiind spuse, putem face lucrurile mult mai bune dacă alegem să urmăm dictatul naturii în loc să fim obligați să o facem.

Dacă lăsăm reaua-voință reciprocă să ne contamineze relațiile, vom suferi consecințe care se înrăutățesc. Dar dacă ne schimbăm abordarea unul față de celălalt, nu numai că ne vom simți mai bine unul cu celălalt, dar și natura ne va trata bine, deoarece vom fi la fel de echilibrați și armonioși ca natura însăși și, pentru prima dată, un element pozitiv în lumea noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: