Ideologiile vechi nu funcționează, și nu există unele noi…

Opinie (Vladimir Kerees, analist politic) „Factorii de decizie sunt ghidați de o imagine a lumii care există în imaginația lor și care nu se bazează pe realitatea actuală. Acest lucru este posibil din cauza scăderii nivelului de constiință al maselor. Nu contează ce fantezii ne promit: „aer de primăvară proaspătă ce vine prin fereastră”; este imposibil să vină printr-o fereastră submarină.

„Oamenii nu înțeleg consecințele acțiunilor lor. Nu a fost nici o ideologie în societate după prăbușirea Uniunii Sovietice. Trăim într-o lume de principii din perioada victorioasă a Iluminismului; aceasta a fost o idee de progres în știință și societate, în libertatea individuală, în calitatea vieții și în securitate. Nu există alte idei. Dar vechile principii liberale funcționează prost: Criza economică este de natură să crească într-o super-criză, fanaticii distrug civilizația, jumătate din populația Pământului trăiește în sărăcie, și problemele ecologice au un caracter global. Noi trebuie să lăsăm fanteziile omenești și în mod realist să evaluăm ceea ce se întâmplă, fără iluzii.”

Nota mea: Dar cum este posibil să se evalueze în mod realist ceea ce se întâmplă și să luăm decizia corectă în cazul în care viitorul este ascuns? La urma urmei, în trecut nu a fost nevoie de conștiință pentru că totul s-a mișcat doar în funcție de dezvoltarea directă (egoistă). Nouă, egoiștilor, ne place lumea noastră.

Dar astăzi lumea devine la nivel mondial, în loc de o linie dreaptă; o sferă rotundă în care toată lumea este interdependentă. Într-un astfel de sistem, cu multe necunoscute, nu putem găsi soluțiile potrivite.

Cabala ne sfătuiește să ne transformăm să fim ca propria noastră lume, adică integral interconectați, iar apoi vom putea găsi soluțiile corecte la problemele care apar. Dar pentru a deveni conectați în mod voluntar, trebuie să o dorim. Sau alte probleme vor apare, eventual războaie reale ne vor forța împotriva voinței noastre.

În orice caz, lumea devine închisă la nivel global, iar noi vom fi obligați să aducem o formă de legătură între noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: