“În ciuda atractiei sale pentru tinerii americani, socialismul nu este răspunsul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinÎn ciuda atractiei sale pentru tinerii americani, socialismul nu este răspunsul

Un sondaj recent Axios / Momentive a dezvăluit că, în rândul tinerilor americani cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, opiniile se îndreaptă spre favorizarea socialismului în faţa capitalismului. Potrivit sondajului, citat și de experţii conservatori The Heritage Foundation, „Printre adulții din Gena Z (cu vârste între 18 și 24 de ani), percepțiile despre capitalism sunt cu adevărat prăbuşite: 42% au o viziune pozitivă și 54% au o viziune negativă. ” În plus, chiar și „18-34 de ani sunt împărțiți aproape în mod egal între cei care văd capitalismul pozitiv și cei care îl văd negativ (49% față de 46%). Acum doi ani, acea marjă era de 20 de puncte (58% față de 38%)”.

Înțeleg dezamăgirea oamenilor față de capitalism, dar socialismul nu le va rezolva problemele. În primul rând, ego-urile noastre cresc continuu, și dacă un anumit regim a reușit la un moment dat în istorie, nu va reuși în viitor, deoarece nu va fi potrivit pentru ego-urile mai mari ale oamenilor. În al doilea rând, americanii sunt crescuți cu o mentalitate atât de egocentric, încât pentru ei să adopte socialismul astăzi pur și simplu nu este ceva ce pot face.

În același timp, nici capitalismul nu mai funcționează, și din același motiv- ego-ul nostru în creștere. Am devenit atât de absorbiți de sine încât nimic nu ne echilibrează comportamentul, iar principiile pieței libere și ale concurenței au devenit un concurs ‘câștigătorul-ia-totul’, în care câștigătorii folosesc și abuzează pe toți ceilalți.

Soluția pentru necazurile noastre nu este în nicio ideologie, ci într-un nou tip de economie. Economia reflectă starea societății noastre.

În consecință, pentru a ne bucura de o economie înfloritoare, trebuie să avem o societate înfloritoare. O societate construită pe lupte constante, suspiciuni și rea-voință, nu poate prospera. Se va dezintegra, iar economia care se bazează pe calitatea conexiunilor dintre oameni, se va prăbuși.

A avea o economie care să garanteze bunăstarea oamenilor necesită grijă reciprocă pentru bunăstarea celuilalt. Prin urmare, stabilirea grijii și responsabilității reciproce trebuie să fie principala prioritate în fiecare societate și principalul obiectiv al fiecărui model economic viitor.

Oamenii vor dori în continuare să-și realizeze visele și să-și exprime abilitățile și trăsăturile unice, dar vor fi fericiți să o facă pentru binele comun. Pe lângă satisfacția realizării potențialului lor, se vor bucura de recunoașterea și recunoștința societății pentru contribuția lor.

Desigur, va exista un sistem monetar, dar câștigarea multor bani nu va fi principalul stimulent al oamenilor. Mediul lor de trai prezent și viitor va fi asigurat de societate, ceea ce îi va elibera să-și realizeze caracteristicile unice într-un mod care susține întreaga societate. Întrucât contribuția la societate va câștiga respectul societății, în timp ce exploatarea acesteia va duce la mustrări și condamnări dure, oamenii vor face tot posibilul pentru a promova societatea și toată lumea va beneficia din eforturile lor.

În acest fel, vom învăța să avem grijă de ceilalți, în timp ce aceștia au grijă de noi. Și cu cât devenim mai buni în acest sens, cu atât vom fi mai fericiți.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed