“În scopul unității oamenilor, care sunt metodele dovedite de-a lungul istoriei?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: În scopul unității oamenilor, care sunt metodele dovedite de-a lungul istoriei?

Înțelepciunea Cabalei este o metodă de unitate testată în timp, care a fost implementată pentru prima oară pentru a uni oamenii mai presus de diferențele și disputele lor, în vremea Babilonului antic acum aproximativ 4.000 de ani.

Acționează pe premisa că noi oamenii suntem, prin natura noastră, într-o stare spartă și divizată și, atunci când începem să ne reunim pentru a ne conecta, descoperim imposibilitatea de a ne conecta pozitiv fără îndrumarea unei metode.

Motivul pentru care nu ne putem conecta pozitiv este pentru că suntem egoiști prin natură, prioritizând instinctiv propriile beneficii în locul beneficiului celorlalți, iar ultima tendință trebuie să fie mai mare ca prioritate, dacă vrem să ne conectăm pozitiv.

Înțelepciunea Cabalei este o metodă care explică în primul rând să nu ne mișcăm într-o direcție care se opune opiniei altei persoane, ci cum să facem un sandwich, ca să spunem așa, de forțe de separare (natura noastră egoistă) și forțe de conexiune, pe care le construim prin studiu. Despre un astfel de sandviș este scris că „Iubirea va acoperi toate crimele”. Adică, înțelegem că datorită naturii noastre egoiste, suntem divizați, că ne criticăm reciproc la nesfârșit și simțim diferite grade de respingere unul față de altul, de la indiferență la ură. Cu toate acestea, nu acordăm nicio atenție acestei respingeri naturale pe care o simțim unul față de celălalt.

În schimb, înțelepciunea Cabalei oferă o metodă pentru a ne concentra asupra unirii deasupra ego-ului. Toate diferențele noastre rămân și ne concentrăm pe conexiunea pozitivă între noi deasupra diferențelor. Menținem diferențele și construim un al doilea nivel deasupra lor.

Mai mult, înțelepciunea Cabalei afirmă că omenirea va ajunge la un nivel în care toată lumea se va uni deasupra diviziunilor lor; totuși, deocamdată, doar o mică masă critică de oameni va fi atrasă de o astfel de înțelepciune pentru a pune în aplicare unitatea deasupra diferențelor dintre ei. Prin această masă critic, realizând această metodă asupra lor, unitatea lor va începe să acționeze în întreaga omenire. Cu alte cuvinte, perioada actuală implică un grup de oameni care aplică pe ei înşişi metoda unității, similar cu modul în care un grup mic de oameni de știință efectuează mai multe experimente într-un laborator cu scopul de a descoperi o nouă tehnologie pentru îmbunătățirea vieții umane într-un anumit mod. Odată ce îl descoperă, acesta devine patentat și lansat la scară de masă, iar umanitatea primește abilitatea de a-l folosi, cu câteva instrucțiuni simple.

Bazat pe episodul 1145 din seria Viaţă nouă –  „Imaginea poporului Israel”, împreună cu Cabalistul dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris / editat de studenții cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed