“În vremuri împrumutate” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “ În vremuri împrumutate

La câteva ore după anunţarea rezultatelor, câștigătorul alegerilor prezidențiale 2020 vine pe scenă, mulțumește susținătorilor săi, poate mulțumește rivalului său pentru o cursă grea, și promite că va fi președintele tuturor, nu doar al celor care l-au votat. Dar, atunci când o țară este divizată atât de adânc, cum a devenit azi America, nu sunt sigur că vreun președinte poate petici America.

Îmi dau seama că un an electoral este întotdeauna tensionat, dar convergența alegerilor, pandemia Covid-19, dezastrele naturale, escaladarea tensiunilor rasiale și neîncrederea dintre forțele de ordine și cetățeni, au creat o furtună perfectă, care pune America în pericol de prăbușire. Cred că țara este într-un timp împrumutat, care se epuizează rapid.

Pentru a uni din nou America, ai nevoie mai mult decât de cuvinte; ai nevoie de un obiectiv comun. Când oamenii cu puncte de vedere diferite împărtășesc un scop comun, punctele lor de vedere diferite contribuie la atingerea lui, deoarece acestea pot acoperi mai multe unghiuri, privește lucrurile din perspective diferite și reflectă probleme la care nu s-a gândit cealaltă parte înainte de a se materializa. Dar, când fiecare parte vede țara ca propria sa proprietate și dorește să o exploateze pentru a-și promova propriile interese, suntem împinşi spre adâncirea prăpastiei şi creşterea furiei.

În prezent, America se îndreaptă spre anarhie. Există o neîncredere între democrați și republicani, conservatori și progresiști. Încrederea a fost deja spartă acum patru ani, dar anul acesta dușmănia și ura au devenit evidente. Sunt cu toții pentru sinceritate, dar când eşti mândru cu derâderea ta faţâ de altul și nu intenționezi să o remediezi, semeni vânt și vei culege furtuna.

Îmi dau seama că un an electoral este întotdeauna tensionat, dar convergența alegerilor, pandemia Covid-19, dezastrele naturale, escaladarea tensiunilor rasiale și neîncrederea dintre forțele de ordine și cetățeni, au creat o furtună perfectă care pune America în pericol de prăbușire. Cred că țara este într-un timp împrumutat, care se epuizează rapid.

Singura cale de ieșire din situație este de a pune pe primul loc beneficiile societății americane în ansamblu și, prin această abordare, să vedem cum să sprijinim fiecare segment al țării. Niciun segment nu va prospera dacă nu vor prospera toate. Dar dacă poporul american se poate ridica peste secole de diviziune și ajunge să se simtă ca o singură națiune, va deveni un far de speranță pentru umanitate. Dacă nu, lumea va urmări cum se prâbuşeşte America.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed