Înainte ca Cel de Sus să ne întoarcă spatele

Succesul în zilele noastre depinde de cum executăm programul naturii. Natura vrea ca noi să ne conectăm, iar astăzi ne arată asta clar din partea ei, din partea forţei de sus. Această forţă vine mai aproape de noi, astfel ca noi să o putem revela, dar noi o percepem ca pe ceva rău.

Cel de Sus vă dezvăluie partea lui de jos, AHP-ul, ca să vă dea oportunitatea să vă ataşaţi voi înşivă Lui. El este revelat ca o formă de dăruire, dar voi îl percepeţi ca întuneric, confuzie şi slăbiciune. Iar acum referitor la toate acestea, voi aveţi nevoie să vă ataşati Lui.

Noi reprezentăm prin grade adiacente : Cel de Sus şi cel de jos. Acum, gradul de sus, AHP de Bina, Elokim, Creatorul, ne este dezvăluit la cel mai mic grad. Noi trebuie să facem un efort să-l percepem cu înţelegere. Aşa este natura, şi nimic nu se poate face în sensul ăsta: ea ni se dezvăluie nouă, arătându-ne că trebuie să fim conectaţi.

AHP-ul Celui de Sus o cere pentru noi, dezvăluind ce se doreşte de la noi, şi ceea ce noi trebuie să acceptăm, iar apoi ne vom simţi bine. Altfel, El va străluci pentru noi, dar strălucirea Lui va fi pentru noi întuneric, nu Lumină (Or), ci noapte (Orta). Noi vom continua să primim această influenţă de la El până când ne vom simţi în totalitate rău şi atunci vom dori o schimbare, sub presiunea acestui rău, şi vom fi de acord cu puterea Lui.

De aceea, chiar dacă noi ne referim la asta ca la o criză, nu este în realitate o criză, ci revelaţia următorului grad mai înalt, la care noi trebuie să ne urcăm. Cu cât mai repede o să înţelegem asta, cu atât mai mult vom uşura întregul proces pentru noi, prin care avem de trecut într-un fel sau altul, ori prin voinţa noastră, ori prin forţă.

De aceea noi ieşim afară la oameni şi încercăm să explicăm acest lucru fiecăruia. Şi cu cât mai mulţi oameni află despre asta, chiar dacă nu ascultă sau înţeleg prea mult, totuşi, dacă într-un fel sau altul aceste informaţii penetrează în mase, va începe să-i influenţeze. Opinia maselor are o putere specială fiindcă este bazată pe un număr mare de oameni, şi pentru asta oamenii vor începe deodată să simtă şi să înţeleagă.

Vor începe să acţioneze în direcţia unităţii, fără măcar să ştie de ce a apărut dintr-o dată în ei această dorinţă. Dacă opinia se răspândeşte în mase, va fi deajuns să audă o frântură de cuvânt  şi va deveni evident pentru toţi că ar trebui să se conecteze şi că acesta este un lucru bun.

Această stare se referă la dezvăluirea Creatorului fiinţelor create, fiindcă El este gata să fie în contact cu noi la cel dintâi grad. Din acest motiv acest grad se revelează părţii de jos, AHP, nouă.Dar noi îl numim criză – lipsă de corespondenţă, de echilibru, de conexiune, de armonie şi homeostază – între cel de jos şi Cel de Sus.

Noi trebuie să egalizăm aceste calităţi cu El pentru că legea care ne obligă să fim corespunzători guvernării superioare acţionează peste tot. Când noi nu îi suntem corespunzători , suferim şi atunci începem să răspundem şi începem să fim fericiţi. Dar Forţa de Sus nu se schimbă, El pur şi simplu încearcă să ne clarifice calităţile Lui, AHP-ul său, pe care noi trebuie să ni-l ataşăm la noi înşine.

Şi când nu o facem în starea noastră curentă, AHP-ul Lui operează pentru îndeplinirea programului şi, treptat se dezvăluie din ce în ce mai mult. Este ca atunci când El Îşi intoarce spatele la noi până când întunericul venit de la El devine complet de nesuportat pentru noi. Iar atunci, noi vom vrea să facem ceva cu noi înşine sun influenţa loviturilor şi a suferinţei grele.

Cel de Sus totdeauna se dezvăluie pe Sine într-o formă înaltă, în forma unei idei, şi asta ne dă nouă posibilitatea de dezvoltare. El nu se dezvăluie pe Sine printr-o lipsă de dăruire sau de siguranţă, El totdeauna se dezvăluie ca o lipsă de înţelegere, ca o confuzie, ca o imposibilitate de control. În primul rând El se străduie să dezvolte gradul omului din tine, El vrea ca tu să înţelegi, să accepţi şi să începi să te schimbi pe tine şi mediul tău – să-ţi reconstruieşti nivelul, întreaga lume în concordanţă cu El.

Dar dacă nu răspunzi, El se întoarce un pic mai mult, fiindcă asta acţionează ca un mecanism în El numit „după timpul Lui propriu” (Beito), ca un ceas. El continuă să ne arate AHP-ul Său din ce în ce mai mult, aşa că până la sfârşit, noi trebuie să reacţionăm. De aceea, noi nu trebuie să aşteptăm!

Putem spune că aici avem deja de-a face cu Cabala aplicată.

Din Lecţia zilnică de Cabala 9/2 2011 „Scrisorile lui Baal HaSulam”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: