“Încrederea în instituțiile americane este în scădere, dar nu în SUA” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Încrederea în instituțiile americane este în scădere, dar nu în SUA

Un sondaj recent lansat de firma de analiză Gallup a constatat că nivelul mediu de încredere în instituțiile americane în rândul americanilor este „la un nou minim” și devine și mai scăzut. Rezultatele alarmante arată că 62% au puțină sau deloc încredere în sistemul medical, 69% au puțină sau deloc încredere în Biserică, mai mult de 70% au încredere puțin sau deloc în școlile publice, 75% nu au încredere în Curtea Supremă a SUA, chiar și mai multă neîncredere în președinție, aproape 90% neîncredere în mass-media, iar în partea de jos: Congresul, strângând neîncrederea a nu mai puțin de 93% din poporul american. Un sondaj similar de altfel, realizat de prestigiosul Pew Research Center a găsit rezultate similare și a subliniat rata de aprobare scăzută și în scădere a președintelui Biden.

Când cineva simte așa despre țara cuiva, nu poți spune nimic acelei persoane. Cred în acuratețea constatărilor și nu pot decât să accept că așa simt cu adevărat americanii.

Cu toate acestea, aș spune că trebuie să privim dincolo de America și să vedem ce se întâmplă în altă parte. Nu neg problemele cu care se confruntă societatea americană și instituțiile americane, dar în comparație cu multe alte țări America se află într-o poziție bună.

Văd alte țări în cădere liberă. De fapt întreaga lume este pe o tendință descendentă și prin urmare SUA este doar o parte a unei scăderi globale.

Cu toate acestea, în comparație cu restul lumii SUA stă mai bine decât majoritatea. Chiar și cu inflația ridicată, nu cred că America stă mai prost din punct de vedere economic decât chiar și țările care sunt considerate cele mai puternice, cum ar fi China și alte țări din Asia de Est.

Oamenilor le place să ridiculizeze America și să o arate cu degetul, dar uită că tocmai diversitatea și tradiția sa democratică o țin departe de pericol. După cum văd eu, este prea devreme să-i doresc Americii “Odihna veşnică”.

Un alt punct în favoarea Americii este flexibilitatea acesteia. Nu este Rusia sau China, unde este greu să schimbi lucrurile. Sistemul său judiciar, cu relativa independență acordată diferitelor state, permite SUA să se adapteze și să se ajusteze circumstanțelor în schimbare. Prin urmare, în ciuda confuziei care cuprinde în prezent o mare parte din societatea americană, am încredere că va ieși din ea și va ieși puternică.

Din perspectiva mea, cel mai puternic punct al Americii este vigoarea sa democratică. În timp ce politica este foarte departe de mine, cred că ne putem uita la modul în care America absoarbe și tolerează atât de multe, totuși se construiește și se schimbă în funcție de evenimentele în schimbare din întreaga lume.

Poate face acest lucru tocmai pentru că este o democrație, pentru că simte voința poporului și se construiește în consecință.

În concluzie, în ciuda declinului actual cred că rezistența Americii o va ajuta să treacă prin declin. Cei care strigă „Lupul!” strigă pentru că știu că nu există lup, iar când praful se va așeza pe revoltele și alarmele false, America va rămâne în continuare puternică.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed