“Îndatoraţi împotriva voinței noastre” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Îndatoraţi împotriva voinței noastre

Multe s-au schimbat pe piața muncii în ultimii doi ani. Există o lipsă constantă de angajați, deoarece din ce în ce mai mulți oameni nu mai sunt dispuși să geamăla locurile de muncă pe care nu le iubesc. Ei caută libertate și satisfacție și sunt dispuși să se mulțumească cu salarii mai mici în schimbul unei libertăți mai mari. Oamenii devin din ce în ce mai narcisiști. Drept urmare, sunt reticenţi în a urma comenzile și vor renunța cu ușurință doar pentru a se elibera de șefii lor. În multe cazuri, oamenii au devenit atât de rebeli încât abia se pot supune ofițerilor care aplică legea. Pur și simplu nu se pot înclina în fața nimănui.

Dar atunci când distrugem sistemul care ne susține fără a construi unul mai bun, ne riscăm viaţa noastră personală și întreaga societate.

Dacă trăim într-o societate, orice societate, îi suntem datori, fie că ne place sau nu. Societatea ne influenţează, iar noi influenţăm societatea. Deoarece nu putem supraviețui singuri, suntem obligați să trăim într-o societate.

Prin urmare, pentru a trăi într-o societate care ne place, trebuie să cunoaștem regulile societății noastre și cum să ne comportăm calm în cadrul acesteia. Pentru a atinge calmul, trebuie să menținem echilibrul între toate părțile societății. Aceasta include nu numai oamenii din societatea noastră ci întregul nostru mediu, deoarece liniștea și bunăstarea noastră depind nu numai de oamenii din jurul nostru, ci și de climă, vegetație și tot ceea ce ne înconjoară.

Cuvântul cheie din formula care face viața pașnică și durabilă este „echilibru”. Totul în natură este echilibrat în sensul că este hrănit în mod egal de mediul său și el hrăneşte mediul la rândul său.

Noi, pe de altă parte, ne gândim doar la noi înșine. Nu avem niciun interes să dăm nimic nimănui. Dar o societate a narcisiștilor este nesustenabilă. Întrucât toţi operează doar cu ei înșiși în minte, societatea se prăbușește. Acest dezechilibru între a da și a primi este sursa tuturor necazurilor noastre.

Ne luptăm împotriva constrângerii de a menține echilibrul, dar rezultatul este că ne aflăm într-o criză climatică, o criză socială și o criză economică. Există o penurie tot mai mare de alimente, evenimentele meteorologice extreme cresc în frecvență și ferocitate, inflația este în creștere și ordinele sociale se prăbușesc în întreaga lume.

Dacă vrem să ne simțim liberi, trebuie să ne eliberăm de egoism. Acesta este cel care ne provoacă narcisismul și acesta este adevăratul nostru tiran. Egoul ne înrobește și ne obligă să ne supunem voinței sale. Dacă alegem eliberarea de egoism, vom învăța ce înseamnă libertatea reală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed