Îndepărtând întunericul

Lumea se trezeşte. Mai mult, este trezită de către întuneric: Dorinţa egoistă nu mai primeşte împlinire şi simte că se găseşte într-o multi-criză. Mă căsătoresc şi divorţez. Am copii, dar ei nu mă respectă. Vreau să le dau o bună educaţie, dar rezultatele nu sunt aşa cum am crezut.

Vrea să mă bucur pur şi simplu de viaţa, dar în loc de asta devin deprimat, depresiv. Vreau să economisesc ceva bani, dar sunt lovit de viaţă şi sunt lăsat fără nimic. Mi-am petrecut viaţa economisind bani pentru pensie, iar aceştia au dispărut odată cu fondurile băncii. Caut pace în natură iar ea răspunde cu dezastre.

Ceea ce conteză în toate acestea este sentimentul că lumea este scufundată în întuneric: Nu mai este niciun motiv pentru o persoană să trăiască, niciun motiv să aibă copii… Programul dezvoltării este cu mâinile pe umanitate şi continuă să demonstreze mai clar absenţa împlinirii şi apariţia întunericului.

La fel se întâmplă şi cu noi, dar noi când întâmpinăm aceleaşi simptome găsim repede puncte de sprijin şi sărim peste aceaste stări. Iar asta pentru că avem metoda, ghidul de acţiune care ne ajută să înaintăm.

Totuşi, lumea nu are aşa ceva. Oamenii nu înţeleg întunericul care a venit peste ei, motivul şi scopul acestuia. În final, oriunde s-ar întoarce o persoană, nimic nu o va împlini, nimic nu o va face cu adevarat fericită.

În acest fel, lume se îndreaptă şi ea către o stare critică, când printr-o muncă grea oamenii vor trebui să accepte faptul că este timpul să îşi schimbe modul de viaţă. Altfel, acest întuneric nu va dispare pentru că este partea opusă a Luminii. Vorbeşte de Lumină, calitatea dăuririi, care se apropie de noi. Dar noi continuăm să ne simţim rău pe măsură ce se apropie, nu vrem dăruire, nu vrem să trăim în ea. Din contra, vrem să continuăm să ne satisfacem dorinţele egoiste.

Totuşi, nu există o altă soluţie. Vedem modul în care Natura se prezintă umanităţii: „Vă aduc calitatea dăruirii şi veţi suferi până când o veţi accepta ca cel mai bun lucru posibil”.

Cine va explica oamenilor ce se întâmplă? Noi o vom face. Trebuie să le explicăm esenţa acestor schimbări. Şi cu cât întârziem această explicaţie, cu atât mai mulţi oameni ne vor urî. Pentru că, pe de o parte, oamenii nu vor calitatea dăruirii dar, pe de altă parte ei vor simţi că avem soluţia la probleme şi că stăm în calea lor către bine. Trebuie să le explicăm: Ce se întâmplă în lume şi ce să facă cu întunericul care s-a abătut asupra lor.

Pâna acum, ne impunem în faţa lor cu mesajul nostru: „Uitaţi, putem explica evenimentele din lume. Este timpul să schimbăm direcţia; omul trebuie să se schimbe, nu lumea. Criza globală integrată nu este o criză. Din contra, calitatea dăruirii este aici”. Dar, pentru moment, ei nu ne aud.

Vor trece încă câteva luni, vom fi loviţi de alte câteva dezastre iar oamenii vor începe să asculte. Vor începe să înţeleagă cauza întunericului, neputinţei, confuziei şi inabilităţii de a controla lumea în maniera veche. De fapt, nimic nu mai merge, toate sistemele eşuează.

Iar din partea noastră, trebuie să grăbim circulaţia. Este ca o armată de farfurii zburătoare care stau deasupar Pământului, cu proiectoarele la putere maximă – aşa ne influenţează calitatea dăruirii. Şi numai atunci când devenim similari cu această calitate, vom vedea lumina, căldura, bucuria şi sperenţa pentru viitor, eternitatea şi perfecţiunea din ea.

Nu este uşor de explicat adevărul către lume. Trebuie să rescriem materialele, să le explicăm în diferite forme şi din diferite unghiuri. Este cu adevărat foarte dificil pentru oameni să comute percepţia lor, să o direcţioneze către o nouă cale.

Totuşi, acesta este un timp special. Generaţii de Cabalişti au visat la el, dar noi suntem cei care am meritat nu numai să trăim în acest timp, dar şi să înţelegem ce se întâmplă.

Foarte mulţi oameni experimentează criza din viaţa lor, un colaps interior, drame de familie sau abuzuri de droguri. Asta nu depinde de nivelul de prosperitate: Este, de asemenea, un dezastru sa ai 50 milione de dolari anual şi să fii lăsat cu 5, chiar dacă ne este dificil să ne imaginăm asta. Oamenii nu ştiu că loviturile au un scop – şi acest lucru este groaznic. O persoana poate supravietui la orice dacă ştie că se îndreaptă către un socp şi că suferinţa va primi răsplată şi se va transforma în câştig. Dar ce faci atunci când nimic nu străluceşte înainte?

Voi şi cum mine ştim de Gândul Creaţiei, de scopul lui şi de faptul că tot ceea ce este rău ne conduce către bine şi că este un dar de Sus. Sunt miliarde de oameni în lume care suferă fără niciun licăr de lumină în faţa lor. Iar noi trebuie să le explicăm că există un motiv şi o raţiune pentru ceea ce se întâmplă, de faptul că există o mare recompensă şi posibilitatea de a schimba fiecare lovitură într-o lovitură bună.

Este necesar să aducem aceşti  veşti lumii. Timpul a sosit. Chiar dacă oamenii sunt surzi datorită suferinţei şi nu vor să asculte (de fapt, din lovituri vine numai durere), totuşi, aşteptând momentul potrivit, este posibil să infiltrăm o picătură de explicaţii într-o persoană. Apoi faceţi-o din nou şi din nou. În acest fel, senzaţiiloe vor alterna cu informaţia. Trebuie să privim valurile care curg în lume şi să umplem intervalele dintre ele cu informaţii legate de cauza şi esenţa evenimentelor.

Apoi oamenii vor percepe fiecare nouă lovitură cu o mai mare înţelegere, până când înţelegerea va contrabalansa dezastrele şi le va aduce lor sentimentul cauzalităţii şi, mai tărziu, sentimentul beneficiului. În loc de durere, o persoană vă începe deodată să experimenteze uşurarea dorită, pentru că, acum este compensată. Dar atunci când sunt imediat recompensat pentru munca grea, nu simt efortul.

Atunci când rezultatul este vizibil, efortul este înregistrat ca un beneficiu nu ca o cheltuială, pentru că aduce profit. Mai mult, adaugă greutate şi savoare, deoarece m-au ajutat să îmi formeze o nevoie, un vas, apetitul din mine, care îmi permite să mă bucur de minunata masă.

Din lectia a treia  Congresul de Cabala din Toronto, 9/6/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: