“Înecându-se în migranţi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDrowning in Migrants

Europa pare să se înece într-un nou val de migranți din Africa. Italia, Spania și Grecia înregistrează o creștere a numărului de migranți, noi ştiri de bărci cu migranți care se îneacă și noi povești despre orașe și regiuni întregi din Europa devenind „inundate” de migranți. Dacă tendința continuă, în câțiva ani întregul litoral sudic al Europei va deveni musulman. Migranții îl vor înăbuși, Islamul va prelua conducerea, iar democrația, tocmai ideologia care le-a permis migranților să se stabilească în Europa, va fi un lucru din trecutul de acolo.

Nu se va opri în sudul Europei. În ciuda unor rezistențe, același scenariu se va desfășura în Europa centrală și de vest. Musulmanii care au venit acolo la începutul valului în 2015 și cei care au fost acolo de douăzeci sau treizeci de ani, au format o pernă confortabilă pentru noii veniți. Nu vor trebui să-și schimbe cultura, la fel ca și primii imigranți care s-au mutat în Europa acum vreo treizeci de ani. Noii migranți se vor simți foarte bine, ca acasă printre colegii lor musulmani, iar europenii nativi, atât laici cât și creștini, vor ceda în faţa preluării Europei de către noii veniți.

Din păcate, programul obligatoriu de educație pe care l-am scris cu ani în urmă nu a fost implementat până în prezent și, ca urmare, situația de acum este chiar mai gravă decât înainte. Cu toate acestea, mai este timp. Singura modalitate prin care Europa poate evita o transformare într-un continent musulman este să angajeze educație obligatorie pentru toți cei care vin acolo înainte de a veni și pentru toți cei care au venit recent. În acest fel, cei care nu vor să se schimbe nu vor avea voie să migreze, iar cei care vor, vor ști unde vin și cum să se comporte conform spiritului european al democrației și al regulilor vieţii sociale.

Un alt element crucial care trebuie să pătrundă prin sistemul educațional pe care Europa trebuie să îl folosească, este conceptul de unicitate a umanității. Oamenii trebuie să înțeleagă că suntem interdependenți, că o problemă oriunde este o problemă peste tot, deoarece coronavirusul a demonstrat asta prea bine în ultimul an și jumătate.

Astăzi, înțelegerea responsabilității noastre reciproce este cea mai importantă, deoarece viața noastră depinde de înțelegerea ei. Dacă oamenii care trăiesc în zone de conflict vor înțelege că conflictele dintre ei nu vor fi rezolvate prin război, că trebuie să formeze unitate mai presus de diferențele lor, fără a elimina totuși aceste diferențe, vor transcende problemele care afectează lumea de astăzi. Dacă nu o înțeleg și se luptă unul cu celălalt pentru a-și impune propriile credințe celorlalți, aceasta ne va demola pe toți, învinși și învingători.

Într-un sistem interdependent în care totul face parte din întreg, bunăstarea unei părți afectează bunăstarea întregului. Gândește-te la o minge plină de aer. Atât timp cât este plină, vă puteți juca cu ea și vă puteți bucura de ea. Dar dacă există o mică gaură în minge, întreaga minge devine dezumflată și complet inutilă. Așa trebuie să ne gândim la umanitate. Dacă europenii pot învăța singuri acest adevăr simplu, ar putea să-și salveze casa și să devină încă o dată un continent prosper.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: