“Inginerie socială – Adevărul este o chestiune de perspectivă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinInginerie socială – Adevărul este o chestiune de perspectivă

În ultimii ani, subiectul ingineriei sociale, care poate fi definit ca manipularea involuntară a oamenilor în acțiuni și vederi care se conformează voinței manipulatorului, a devenit un subiect de discuție fierbinte. Așa a fost de secole, dar acum am devenit conștienți de asta. Este un lucru groaznic pe care îl fac oamenii unii altora, dar odată ce știm că există, știm cel puțin cât de ușor putem fi păcăliți, că adevărul este o chestiune de perspectivă și că perspectiva noastră depinde de cine ştie mai bine să ne manipuleze. .

Ingineria socială este pretutindeni – în știrile care arată o singură perspectivă, în ziare care răsucesc poveștile pentru a arăta opusul a ceea ce s-a întâmplat de fapt, în imaginile realizate într-un singur cadru și a căror legendă spune ceva cu totul diferit, în studii false finanțate de corporații sau acționari care își dictează constatările „științifice”, în „ghilimele” din surse anonime care nu pot fi verificate, dar ne oferă „informațiile” pe care inginerul social dorește să le transmită și în nenumărate alte moduri.

Anterior, guvernanții și guvernele foloseau soldații, serviciile secrete și poliția pentru a-și consolida controlul asupra publicului. Astăzi, ei guvernează manipulând publicul să creadă ceea ce vor să creadă.

Dar nu putem învinovăți guvernele sau conducătorii pentru că sunt atât de manipulatori. Noi înșine vrem să fim manipulați. Nimeni nu vrea să afle adevărul și, ca în orice piață nimeni nu va vinde un produs dacă nu există cerere pentru el. În plus, dacă le spui oamenilor o minciună pe care le place să o audă și o etichetezi „adevăr”, va găsi mulți cumpărători

În prezent, ceea ce place ego-urilor noastre, îl considerăm adevăr. Este ca și cum toată realitatea ar fi în fața mea, dar toată atenția mea este pe o cutie care se află în fața mea. Nu văd realitatea din jurul meu, ci doar cutia.

Cutia este ego-ul meu și îmi proiectează doar ceea ce îi place ego-ului meu. Ca urmare, cred că aceasta este realitatea, deoarece sunt concentrat doar pe cutie și nu pot vedea realitatea reală.

Între timp, cei care manipulează cutiile care înfățișează realitatea noastră fac ce vor. Nu simt nevoia să-și ascundă viciile pentru că corupția le dă faimă și, datorită ingineriei sociale, pot scăpa cu orice. Nu există scăpare decât dacă ne eliberăm de strânsoarea cutiei, ego-ul nostru care ne determină percepția.

Există o singură modalitate de a te elibera de cutie: adoptă un mod opus de lucru. În loc să ne concentrăm pe ceea ce putem primi de la toate acelea cu care venim în contact, ar trebui să ne concentrăm pe ceea ce putem oferi.

Numai atunci când ne concentrăm pe a dărui, mai degrabă decât a primi, putem experimenta adevărata libertate – libertatea de ego. Când suntem eliberați de ego, vom judeca totul după adevărata sa natură. Dacă destui oameni vor adopta această mentalitate, întreaga noastră realitate se va schimba și nu va trebui să luptăm constant pentru a ne impune punctul de vedere tuturor.

Când există război, toată lumea pierde. Dar când oamenii încearcă să se sprijine și să se ajute unii pe alții, toată lumea câștigă. Sarcina noastră astăzi este să facem cât mai mulți oameni conștienți de acest adevăr simplu. Când destui oameni o vor înțelege, vor lucra împreună pentru a crea o nouă realitate în care toată lumea este atentă și nimeni nu este manipulat.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed