“Întȃlnire cu presa – David Rosenthal – Sesiunea 1” (Linkedin)

Michael Laitman, pe Linkedin: Întȃlnire cu presa – David Rosenthal – Sesiunea 1

David Rosenthal and Michael Laitman

Puncte relevante dintr-un interviu cu editorul și realizatorul de emisiuni radio, prof. David Rosenthal

Mai jos este prima colecție de extrase dintr-un interviu înregistrat la 12 iulie 2021, în care prof. David Rosenthal a intervievat pe cabalistul, omul de știință și gânditorul global Dr. Michael Laitman despre Cabala, problemele actuale și predicțiile sale pentru viitor.

* Biografie elaborată în partea de jos a paginii.

DR: Este o mare plăcere să vă pot lua un interviu dr. Laitman, vă mulțumesc foarte mult pentru acordul dumneavoastră. Aș dori să încep cu o întrebare referitoare la Tora [Vechiul Testament]. Cum putem rezuma conținutul Torei, așa cum a spus rabinul Akiva: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți, aceasta este o regulă măreaţă în Tora”, sau cum a spus Hillel: „Ceea ce urăști, nu-i face aproapelui tău; restul este comentariu, du-te să studiezi”?

ML: Aceasta este tocmai esența Torei. Scopul Torei este de a aduce fiecare persoană într-o legătură cu toți oamenii, astfel încât noi toți, indiferent de sex, religie sau naționalitate, să ne unim în inimile noastre astfel încât să nu existe nicio diferență între oameni. Acesta este scopul ființei noastre în această lume. Prin înțelepciunea Cabalei, încercăm să abordăm acest obiectiv. Înțelepciunea Cabalei ne învață, de asemenea, că ne apropiem de un moment în care acest lucru ar trebui să se întâmple, așa că, să sperăm că îl vom realiza.

DR: În acest caz, aș vrea să vă întreb de ce această generație trebuie să facă față pandemiei, de ce a meritat-o?

ML: În înțelepciunea Cabalei, această generație este numită „generația sfârșitului îndreptării”. Practic, trebuie să finalizăm toate corectările prin care a trecut umanitatea până acum, iar în această generație fiecare persoană ar trebui să o pună în aplicare și să treacă de la primire la dăruire, de la ură la iubire.

Pentru a accelera această dezvoltare, tot felul de probleme vin la noi pentru a ne trezi și a ne împinge spre corectare, așa că ne vom întreba de ce vin aceste probleme. Una dintre aceste probleme este pandemia actuală.

Acordăm o mare atenție dezvoltării tehnologice, politicii și altor lucruri, dar ignorăm dezvoltarea umană și încă nu suntem dispuși să ne desluşim reciproc. Aceasta este principala noastră problemă și de aceea a apărut această pandemie. Ne înconjoară din toate părțile; este o nenorocire integrală, comună tuturor, așa că dacă nu vrem să înțelegem că toți aparținem unei singure umanități, astfel de lovituri ne vor face să simțim acest lucru din ce în ce mai mult de fiecare dată, până când vom fi obligați măcar să stabilim relații mai umane.

DR: În ce mod ar trebui să se concentreze omenirea asupra dezvoltării umane?

ML: Învățând că suntem într-un sistem care cere de la noi să devenim mai apropiați unul de celălalt și să stabilim relații bune în ciuda forțelor negative, egoiste din fiecare dintre noi. Trebuie să învățăm să fim atenți. Nu este vorba de a fi drăguți unii cu alții, ci de a ajunge la congruență cu natura înconjurătoare, care este complet integrală. Prin urmare, relațiile noastre trebuie să fie și ele integrale. Practic, Tora și tot iudaismul vorbesc doar despre acest lucru: realizarea stării de „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

DR: Deci, ce credeţi că se va întâmpla din cauza pandemiei?

ML: Am spus acum un an și jumătate, chiar când a început pandemia, că nu se va termina și vom suferi lovituri după lovituri, cu pauze între ele, că scopul acestor lovituri este să ne erodeze, astfel încât să ne oprim urmărind frenetic evoluțiile tehnologice așa cum am făcut în ultimele decenii. Trebuie să înțelegem, ca urmare a loviturilor, că problema este conexiunea dintre noi și să începem să îi acordăm mai multă atenție și eforturi.

DR: Care sunt principalele provocări cu care se confruntă astăzi omenirea?

ML: Loviturile pe care le suferim și cele pe care le vom suferi ar trebui să ne facă să vedem că, dacă nu o înțelegem singuri, natura ne învață că trebuie să ne abținem de la cursa pentru dominarea tehnologică, industrială și financiară și în schimb ar trebui să fim atenți la dezvoltarea noastră umană, la educația pe care trebuie să o oferim, nu numai copiilor, ci națiunilor întregi, întregii umanități.

Relațiile noastre internaționale actuale sunt atât de oribile încât o văd ca o amenințare. Cred că vom începe să înțelegem ca urmare a loviturilor, că nu avem de ales decât să începem să hrănim partea umană din noi. Natura nu ne va mai lăsa să mergem în direcții care contrazic unitatea. Ne va forța să ne unim, dacă nu în mod voluntar, printr-o cale a suferinței. Din această cauză, loviturile pe care le suferim acum sunt de fapt un leac. Este posibil să nu fie dulce, dar vindecă.

DR: Credeţi că am putea ajunge la un alt război mondial?

ML: Poate. Este scris în mai multe locuri în înțelepciunea Cabalei că este posibil un al treilea și chiar un al patrulea război mondial și chiar un război nuclear. Oricum ar fi, totul este pentru a zgudui omenirea și a ne arăta că nu există o alternativă la dezvoltarea internă, pentru a corecta răul din omenire.

DR: Există o creștere a antisemitismului în multe locuri din lume. Cum se va termina și cum îl putem evita?

ML: Nu putem lupta împotriva antisemitismului pentru că noi înșine îl stârnim. Poporul Israel a fost stabilit în Babilonul antic de către Patriarhul Avraam [Tatăl nostru]. Am fost o adunare de multe națiuni care au trăit în Babilon, iar Avraam a adunat pe oricine dorea să i se alăture și i-a transformat într-un grup. El a numit acel grup Ysrael [Israel], din cuvintele ebraice Yashar-El [Drept la Dumnezeu], adică direct pentru Creator. Membrii acelui grup au fost atrași să-L dezvăluie pe Creator. Avraam i-a dus în Țara Canaanului, Israelul de astăzi și acesta este numit „poporul lui Israel”. Cu alte cuvinte, [Israel] nu este o națiune; nu se numără printre cele șaptezeci de națiuni, este o colecție de la toate națiunile care s-au unit pentru a atinge forța superioară. Evreii de astăzi sunt descendenții acestui grup.

Restul națiunilor care au rămas în Babilon, s-au dispersat mai târziu în întreaga lume. Forțele naturii operează în ele și îi fac să înțeleagă că viitorul lor bun depinde de conexiunea dintre toți, care la rândul său, depinde de acel grup numit „poporul Israel”, deoarece dacă se unesc și realizează corectarea, toate națiunile vor beneficia. Dar dacă nu se unesc și nu realizează corectarea lumii, toate națiunile suferă. Acesta este motivul antisemitismului.

Până în prezent, vedem că toate națiunile lumii ne acuză că suntem cauza a tot ceea ce este rău în lume. Acest lucru este de asemenea, potrivit înțelepciunii Cabalei, așa că nu le putem spune că se înșală atunci când au dreptate în acest sens. Prin urmare, nu putem face altceva decât să ne unim între noi și prin aceasta calmăm toate forțele negative din lume, iar lumea se va întoarce la pace.

Totul depinde de noi. Acesta este motivul pentru care națiunile lumii ne acuză că suntem puterea răului în lume. Au dreptate în această privință; o simt din interior; este un sentiment natural în interiorul lor, așa că nu avem de ales decât să ne unim între noi și să atingem gradul nostru spiritual. Atunci vom putea să le proiectăm forța spirituală care le va permite să se unească și să obțină tot binele în creație.

Între timp stăm între ei și Creator ca un dop care nu permite abundenței să curgă de la forța superioară către lumea noastră. Acesta este motivul pentru care totul depinde de conexiunea noastră.

DR: Deci, care este importanța Israelului în viitorul apropiat?

ML: Israelul este extrem de important! Practic, Israelul este același grup (poporul, nu țara) care ar trebui să se unească și să exemplifice întregii umanități cum ar trebui să ne unim cu toții. Israelul este ca un extract al întregii umanități; de aceea dacă ne unim, întreaga omenire va începe să se unească după noi. Aceasta este ceea ce face Israelul să fie atât de important.

Cu fiecare zi care trece, vom descoperi din ce în ce mai mult importanța rolului [Israelului]. Dacă nu creăm conexiunea dintre noi pentru a da un exemplu națiunilor lumii, nu ne vom face datoria. Drept urmare, vom simți din ce în ce mai multă ură și presiune din partea națiunilor lumii.

Lucrurile nu se vor îmbunătăți, ci va fi și mai rău. Nu va ajuta să încercați să raționalizați lucrurile către națiuni; nu va ajuta pentru că au dreptate și ei o simt în mod natural. Nu îi vom convinge. S-ar putea să ne zâmbească, dar nu se pot opri din a ne urâ pentru că în adâncul sufletului, simt că într-adevăr facem rău întregii umanități.

#antisemitism #spanish #interview

În curând vor fi publicate mai multe momente importante.

* Biografie elaborată:

David A. Rosenthal

Om de știință politică, analist, cercetător, jurnalist și cronicar în diferite medii naționale și internaționale.

Gazdă a „Urmelor lui Sepharad în Lumea Nouă”, o emisiune radio pe Radio Sepharad despre patrimoniul sefardic din America.

Michael Laitman

Michael Laitman este un gânditor global care trăiește în Israel. Laitman are un doctorat în Filozofie și Cabală și un MS în biocibernetică medicală. Este un scriitor prolific care a publicat peste 40 de cărți, traduse în zeci de limbi. Este un vorbitor căutat și a scris sau a fost intervievat de The New York Times, The Jerusalem Post, Huffington Post, Corriere della Sera, Chicago Tribune, Miami Herald, Newsmax, The Globe, RAI TV și Bloomberg TV, FOX Radio, printre altele. Dr. Laitman predă lecții zilnice în direct unui public de aproximativ două milioane de oameni din întreaga lume, interpretate simultan în engleză, spaniolă, ebraică, italiană, rusă, franceză, turcă, germană, maghiară, farsi, ucraineană, chineză, japoneză și peste 20 alte limbi. Pentru mai multe informații, vizitați www.michaellaitman.com..

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed