“Întȃlnire cu presa – David Rosenthal – Sesiunea 2” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinÎntȃlnire cu presa – David Rosenthal – Sesiunea 2

Puncte relevante dintr-un interviu cu editorul și realizatorul de emisiuni radio, prof. David Rosenthal

Mai jos este a doua colecție de extrase dintr-un interviu înregistrat la 12 iulie 2021, în care prof. David Rosenthal a intervievat pe cabalistul, omul de știință și gânditorul global Dr. Michael Laitman despre Cabala, problemele actuale și predicțiile sale pentru viitor.

* Biografie elaborată în partea de jos a paginii.

DR: Dr. Laitman, va exista o vreme când înțelepciunea Cabalei, Cartea Zohar și toate celelalte cărți să fie recunoscute și toată umanitatea să le studieze?

ML: Sper cu adevărat. Le-am publicat în multe limbi și în toate modurile în care am putut. Avem mii de studenți pe fiecare continent, cu acces gratuit la toate materialele. Sursele noastre sunt anterioare cărții Zohar și continuă din Cartea Zohar prin toate scrierile cabaliștilor de-a lungul generațiilor.

DR: Ce sfaturi ai da lumii, umanității și poporului Israel în aceste zile de incertitudine?

ML: Doar ca ei să înțeleagă că suntem în sistemul naturii, ceea ce impune să devenim mai conectați pozitiv până când devenim cu adevărat un singur mecanism, comunicând pozitiv între noi toți. Avem o mulțime de materiale despre acest lucru pe site-ul nostru, pentru începători și veterani, și totul este disponibil gratuit.

DR: Înțeleg, și de ce are nevoie poporul evreu? Există mai multe rugăciuni, mai multe studii despre Tora sau alte activități pentru a crește echilibrul în lumea spirituală?

ML: Singurul lucru de care are nevoie poporul evreu este să înțeleagă că numai prin conexiune între noi putem deveni un bun exemplu pentru întreaga umanitate și acesta este sensul de a fi „o lumină pentru națiuni”.

DR: Deci, care va fi poziția Cabalei în viitor?

ML: Cred că înţelepciunea Cabala trebuie să fie baza educației, adică lumea trebuie să treacă la o stare de „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, iar înțelepciunea Cabalei va explica despre sistemul în care trăim, cum să devenim independenți de corpurile noastre. Ne putem ridica deasupra lor și putem începe să simțim întreaga umanitate și întreaga realitate. Putem atinge acest lucru prin înțelepciunea Cabalei și invităm pe toată lumea să vină să o învețe, așa cum este scris: „Casa mea va fi numită„ o casă de rugăciune ”pentru toate națiunile”.

DR: Mulțumesc. Credeți că este important ca evreii să se întoarcă în Israel?

ML: Înțelepciunea Cabalei nu atribuie o semnificație specială Aliya [lit. „Urcare”, dar înseamnă „a imigra în Israel”]. Important este că oamenii fac o Aliya spirituală [ascensiune spirituală]. Pot trăi în statul Israel, dar asta nu înseamnă că sunt cu adevărat în țara lui Israel. Cuvântul Eretz [țară] provine din cuvântul Ratzon [dorință], iar Israel provine din cuvintele Yashar-El [direct la Creator]. Deci, o persoană care are o dorință directă către Creator, către calitatea iubirii și a dăruirii, este considerată ca fiind în „țara Israelului”. Dar puteți fi în această stare oriunde în lume.

Nu cred că oamenii care trăiesc în actualul stat Israel sunt mai spirituali decât cei care trăiesc în America Latină; nu există absolut nicio conexiune între cele două. Prin urmare, dacă vorbim despre viitorul lumii, acesta este că toată lumea se va trezi la conexiune și prin conexiune, va deveni o singură lume, o forță superioară, așa cum este scris: „Și toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic la cel mai mare dintre ei. ” Prin urmare, locul de reședință este irelevant.

DR: Despre un alt subiect, se pare că lumea pierde controlul asupra mediului, asupra climei și chiar asupra guvernelor și a oamenilor în ansamblu. Ce se va intampla?

ML: Clima este într-adevăr una dintre loviturile pe care le simțim și o vom simți din ce în ce mai mult. Trebuie să ne trezim și să începem să ne gândim la viitorul nostru. Prin climă, pandemie și alte forțe naturale și dezastre naturale, natura ne va trezi așa cum a făcut-o înainte de exodul din Egipt. În acele vremuri, erau grindină, lăcuste și alte boli. Și noi vom simți plăgi; sunt sigur că vor exista mai multe lovituri naturale care în cele din urmă ne vor impulsiona până la punctul în care va trebui să ne gândim serios de ce ni se întâmplă acest lucru.

DR: Vor exista mai multe decese în lume și în Israel decât am avut deja?

ML: Mai multe decese în întreaga lume. Sper că putem corecta aceste stări, dar acest lucru este posibil doar prin conexiunea dintre inimile copiilor lui Israel din întreaga lume. Dacă nu facem acest lucru, aceste lovituri ne vor aduce antisemitism din toate direcțiile, astfel încât să nu avem de ales decât să o facem.

DR: Având în vedere ura și egoismul din lume, care este principala problemă pe care lumea trebuie să o corecteze astăzi și care este cel mai bun mod de a o face?

ML: Nu există multe probleme în lume. Singura noastră problemă este ego-ul nostru. Natura umană este egoistă, așa cum este scris: „Înclinaţia inimii unui om este rea din tinerețe”. Îl putem corecta numai învățând ce este acest ego și cum îl putem corecta conectându-ne între noi. Când lucrăm spre aceasta, vom face ca Forța Superioară să ne corecteze ego-ul. Sper că vom ajunge la asta foarte curând.

DR: Mulțumesc. Ce sfaturi ai da lumii, umanității și poporului Israel în aceste zile de incertitudine?

ML: Doar ca ei să înțeleagă că suntem în sistemul naturii, ceea ce impune să devenim mai conectați pozitiv până când devenim cu adevărat un singur mecanism, comunicând pozitiv între noi toți. Avem o mulțime de materiale despre acest lucru pe site-ul nostru, pentru începători și veterani, și totul este disponibil gratuit.

DR: Înțeleg, și de ce are nevoie poporul evreu? Există mai multe rugăciuni, mai multe studii despre Tora sau alte activități pentru a crește echilibrul în lumea spirituală?

ML: Singurul lucru de care are nevoie poporul evreu este să înțeleagă că numai prin conexiune între noi putem deveni un bun exemplu pentru întreaga umanitate și acesta este sensul de a fi „o lumină pentru națiuni”.

* Biografii elaborate:

  • David A. Rosenthal

Om de știință politică, analist, cercetător, jurnalist și cronicar în diferite medii naționale și internaționale.

Gazdă a „Pașii Sepharad în Lumea Nouă”, o emisiune radio la Radio Sepharad despre patrimoniul sefardic din America.

  • Michael Laitman

Michael Laitman este un gânditor global care trăiește în Israel. Laitman are un doctorat în filozofie și cabală și un MS în biocibernetică medicală. Este un scriitor prolific care a publicat peste 40 de cărți, care au fost traduse în zeci de limbi. Este un vorbitor căutat și a scris sau a fost intervievat de The New York Times, The Jerusalem Post, Huffington Post, Corriere della Sera, Chicago Tribune, Miami Herald, Newsmax, The Globe, RAI TV și Bloomberg TV, FOX Radio, printre altele. Dr. Laitman predă lecții zilnice în direct unui public de aproximativ două milioane de oameni din întreaga lume, interpretate simultan în engleză, spaniolă, ebraică, italiană, rusă, franceză, turcă, germană, maghiară, farsi, ucraineană, chineză, japoneză și peste alte 20 de limbi. Pentru mai multe informații, vizitați www.michaellaitman.com.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed