“Israelienii au nevoie de un singur pașaport” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “IIsraelienii au nevoie de un singur pașaport

Există un fenomen ciudat care este probabil unic pentru israelieni sau poate pentru evrei: achiziționarea unei cetățenii alternative. De câțiva ani a fost posibil să achiziționați în mod legal o cetățenie portugheză și să obțineți un pașaport UE, dacă îndepliniți anumite condiții legate de ascendența dvs. Acum, o ofertă similară este oferită persoanelor cu rădăcini în Germania. Pot să înțeleg de ce, după două milenii de persecuție israelienii sunt înclinați să-și asigure o locație alternativă în cazul în care necazurile îi găsesc aici. Cu toate acestea cred, iar istoria este martora mea, că ascunderea nu ne va ajuta să scăpăm de necazuri. Singura noastră protecție este unitatea internă. Nimeni nu ne-a învins și nici nu ne-a provocat vreodată când eram uniți.

Prin urmare, nu caut să cumpăr un pașaport alternativ sau să pregătesc un refugiu sigur pentru mine, chiar dacă am familie în afara Israelului. În schimb, încerc să fac ceea ce cred că eu și toți israelienii ar trebui să facă.

Cu cât lumea devine mai haotică și devine rapid foarte haotică, cu atât mai mult evreii vor fi acuzați că au provocat asta. Nu pentru că provocăm în mod deliberat haos, ci pentru că nu dăm un exemplu de unitate suntem acuzați de incapacitatea lumii de a stabili societăți coezive.

Motivul creșterii globale a antisemitismului nu este comportamentul negativ al Israelului față de vecinii noștri, chiar dacă aceasta este plângerea lumii împotriva Israelului. Motivul real deși evaziv, pentru intensificarea antisemitismului este înrăutățirea diviziunii în lume, care este identificată în Israel.

Există un motiv simplu pentru aceasta: ori de câte ori există dezbinare, aceasta este pusă pe seama evreilor, deoarece rolul nostru este să dăm un exemplu de solidaritate și responsabilitate reciprocă, principiile în jurul cărora s-a născut națiunea noastră și valorile pe care am fost însărcinați să le exemplificam. Prin urmare, dacă Israelul nu reușește să-și împlinească chemarea, lumea îl condamnă.

Cu alte cuvinte, lumea ne urăște nu pentru acțiunile noastre, ci pentru inacțiunea noastră, pentru refuzul nostru de a practica și a arăta unitatea internă. Atât timp cât nu luptăm pentru solidaritate și coeziune, nu vom găsi pace sau securitate nicăieri, nici în Israel, nici în Europa, nici în America și nici în Africa. Oriunde am merge, oamenii ne vor învinovăți pentru războaiele lor și pentru necazurile lor.

Prin urmare, singura noastră plasă de siguranță este unitatea noastră. Când suntem uniți, pacificăm războaiele lumii și câștigăm recunoștința și favoarea umanității. Când suntem divizați, apar războaie și conflicte, iar lumea ne urăște pentru asta și caută să ne pedepsească.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: