“Israelul nu va cumpăra noua aromă a lui Ben & Jerry: gustul amar” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinIsraelul nu va cumpăra noua aromă a lui Ben & Jerry: gustul amar

Care este legătura dintre înghețată și politică? Nici una. Cu excepția lui Ben & Jerry’s, producătorul internațional de înghețată din Vermont, care a intrat în luptă. Într-o nouă porţie de ură față de Israel, compania a anunțat că nu va mai vinde înghețată în Iudeea și Samaria și Ierusalimul de Est, locuri pe care le numesc „Teritoriul Palestinian Ocupat”.

Nu avem nevoie de produsele lui Ben și Jerry, dar noi evreii avem nevoie unul de celălalt, pentru a crea un front unit care să se opună puternic și să oprească dușmanii noștri. Aceasta va fi singura modalitate de a evita ștergerea de pe hartă, care este scopul final al celor care vor să ne boicoteze.

Decizia companiei de a interzice vânzările nu este însă surprinzătoare. Ben & Jerry’s, ai cărui fondatori evrei nu sunt timizi să arate simpatie pentru cauzele progresiştilor legate de BDS (boicot, dezinvestire, sancționare), s-au predat cu ușurință presiunii inamicilor Israelului. Putem să considerăm evreii care se urăsc pe sine, ca parte a poporului nostru, a poporului Israel? De ce ar trebui? Ei ar fi primii care să mărșăluiască împotriva Israelului, din toată America.

Cu toate acestea, asta arată exact principala noastră problemă ca națiune evreiască: separarea dintre noi; ne slăbește la temelie și are ramificații sumbre pentru viitorul nostru. Diviziunea noastră internă este cea care ne roade și invită la atacuri și boicoturi împotriva noastră. Trebuie să ne unim și să ne opunem celor care încearcă să dăuneze părților sau întregii ţări a Israelului. Trebuie să răspundem, să punem capăt acțiunilor lor, înainte ca ei să ne elimine.

Israelul este un singur corp și orice rănire a unuia dintre organele sale necesită mobilizarea întregului corp.

Este bine că franciza israeliană a Ben & Jerry s-a opus deciziei companiei globale, dar succesul său se va materializa numai dacă va profita de elan și va stabili propria înghețată fină fabricată de Israel și nu va cere publicului să cumpere în continuare aceeași marcă. În mod similar, lanțurile americane au decis să nu mai vândă produsele lui Ben și Jerry.

Este posibil să fim îndepărtați și de alte companii din lume, dar vom sta pe propriile picioare și, mai important, vom simți nevoia să ne conectăm și să devenim una. Nu putem permite unui producător de înghețată să ne dicteze politicile sau să decidă despre suveranitatea noastră. Aceasta ar trebui să fie o decizie politică la cel mai înalt nivel al guvernului mai degrabă decât o decizie de afaceri.

Astăzi agresiunea împotriva noastră s-a încheiat cu desertul, mâine vor fi alte alimente, hainele, vinul și artele pot deveni mijloace de luptă. Dușmanii noștri găsesc orice scuză pentru a răspândi ura antisemită sub falsa umbrelă a justiției.

Latura pozitivă a acestor acțiuni este că ne presează și ne împing să ne unim și să ne apărăm, ceea ce este exact ceea ce a fost menit să facem, deoarece metoda unității ne-a fost transmisă încă din Babilonul antic. În prima etapă ne vom uni împotriva celor care se ridică împotriva noastră și, în etapa următoare, ne vom conecta de dragul altora, pentru a ne împlini rolul de popor evreu, pentru a fi o lumină pentru națiuni. Cireașa de pe tort va fi să răspândim armonia în întreaga lume și, procedând astfel, vom da un exemplu pe care întreaga lume să îl poată urma.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed