Iudaismul raţional

545În Iudaism nu exista o cultură a evenimentelor și spectacolelor uriașe de masă, deoarece totul era îndreptat spre munca interioară a omului. Trebuia să se cufunde în interior, să se conecteze în interior cu ceilalți, nu în exterior.

Nu exista teatru, spectacole, circ, stadioane sau spectacole umane în fața unui public uriaș. Nu exista deloc un astfel de concept. Toate acestea ne-au venit din Roma Antică.

Grecii, apoi romanii, după ce au cucerit Ierusalimul, au construit acolo stadioane, un amfiteatru în Cezareea și așa mai departe. Dar asta nu are absolut nimic de-a face cu iudaismul.

Iudaismul nu a urmat niciodată această cale. A existat o oportunitate de a construi orice. Dar acest lucru nu este în natura ideologiei în sine, care vizează dezvoltarea interioară a unei persoane.

Așadar, nu a existat pictură și nici măcar muzică specială, ci doar una care vizează adâncirea în sine, perceperea lumii prin sine. Nu există statui, decorațiuni exterioare, haine speciale, ornamente speciale sau orice fel de arhitectură. Nimic! Totul este cât se poate de simplist în exterior, foarte rațional.

KabTV “Am o chemare. Caracteristicile iudaismului” 5/22/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed