“La 30 de ani de la dizolvarea Uniunii Sovietice, lumea a beneficiat?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinLa 30 de ani de la dizolvarea Uniunii Sovietice, lumea a beneficiat?

La 30 de ani de la dezintegrarea Uniunii Sovietice, aceasta caută încă un nou drum. Dezintegrarea sa a zguduit lumea, dar nu a făcut-o mai sigură sau mai stabilă. Omenirea se află încă în mijlocul unei schimbări globale.

Cu 30 de ani în urmă, la 26 decembrie 1991 mai exact, Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), alias Uniunea Sovietică s-a dizolvat în statele care o compuneau. Republicile au părăsit Uniunea, iar statele subordonate Rusiei au devenit independente și au început să lupte unele împotriva altora sau s-au alăturat fostului lor rival, NATO. Treizeci de ani mai târziu, Rusia încă își caută drumul și încă dorește dominația mondială.

Nu pot spune că dezintegrarea URSS a făcut lumea un loc mai bun. Deși era o superputere săracă, era totuși o superputere, iar națiunile membre din ea știau unde se află.

Deși nu a fost o democrație, a fost solidă, iar în vremurile tumultoase de astăzi și asta are merite. Poate fi bine că țările care compun Uniunea Sovietică au devenit independente, dar până nu vor culege beneficiile de pe urma independenței lor, vor continua să fie periculos de instabile.

Nimeni nu știe ce îi rezervă viitorul Rusiei, dar este clar că situația devine din ce în ce mai precară și îi amenință stabilitatea. În același timp, SUA își pierde avântul. În ciuda faptului că este o democrație și are superioritate economică, și America este în cădere.

Deci, pe de o parte, economia rusă este instabilă, iar pe de altă parte, democrația americană nu răspunde cerințelor lumii de astăzi. Drept urmare, China este mai puternică decât America și Rusia.

Uniunea Europeană este complet în afara imaginii. „Uniunea” a devenit un compus din aproximativ treizeci de țări care nu se pot pune de acord cu nimic. Drept urmare, UE și-a pierdut statutul de jucător important pe arena mondială.

Acest lucru lasă lumea cu multe semne de întrebare. Dacă adăugăm la acesta Orientul Mijlociu, care este o groapă de șerpi, nu este prea mult de așteptat, în ciuda liniștii temporare.

Nu pot spune că lumea ar fi fost mai bună dacă URSS nu ar fi fost dizolvată. Cu toate acestea, este clar că atunci când era intactă, avea știință și industrie avansate și s-a susținut chiar dacă prost și spre final foarte prost.

Totuși, vremurile se schimbă și există întotdeauna fluctuații între state. Noul stat va aduce cu sine întinerire. Între timp însă, lumea este în pierdere. Nu știe unde să meargă din punct de vedere economic, politic sau militar. Oamenii și țările pur și simplu încearcă să se agaţe.

Poate fi o viziune neortodoxă, dar cred că în general Războiul Rece a fost un lucru bun. Cel puțin oamenii știau unde stau și cum să se comporte. A fost bine pentru superputeri, regulile erau clare, iar când regulile sunt clare, este mai ușor să nu le încalci și să provoci accidente îngrozitoare.

Astăzi, nu există altceva decât confuzie. Dacă stresul continuă să se acumuleze în interiorul țărilor și între țări, nu vor avea de ales decât să-l elibereze așa cum se eliberează întotdeauna presiunea: mergând la război.

Acum, că 2022 a început, cred că începem noul an cu mare nedumerire. Rusia este într-o stare groaznică, la fel și America și, deși China pare că este pe vârful lumii, este complet dependentă de puterea de cumpărare a Americii. Întreaga lume este într-o stare de colaps. Ideologiile care au menținut țările în funcțiune își manifestă toate irelevanța și slăbiciunea și nu pot oferi umanității un mod de viață atrăgător. Într-adevăr, lumea este pregătită pentru schimbare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed