La ce ne împinge natura?

962.2Întrebarea legată de scopui vieții apare în om pentru că natura ne împinge la asta, programul său, conform căruia, trebuie să ne dezvoltăm până când înțelegem întregul volum al universului și simțim cadrul unei lumi comune care depășește această lume, în care ne simțim astăzi doar în ipostaza noastră animală.

Astăzi suntem formați din materie minerală, vegetală și animală. Și trebuie să facem un pas mai departe.

Suntem doar animale. Atâta timp cât eu exist, corpul meu fizic există. Adică, „eu-ul” meu este inclus în acest animal și trăiește în el.

Și cum pot să scot acest „eu” din starea mea de animal și să-l fac să se dezvolte individual, separat de animalul meu, independent de acesta, astfel încât chiar dacă acest animal moare, „eu-ul” meu să rămână? Cum pot smulge acest „eu” astfel încât să existe independent? Aceasta, în principiu, este ideea Cabalei pentru că în acest caz avem pentru ce să trăim.

A-ți rupe „Eul” înseamnă a te ridica deasupra stării tale de animal, astfel încât să nu te împiedice să exiști independent. În lumea noastră, s-au dezvoltat de multă vreme tot felul de teorii despre cum să suprimi corpul, să-l ucizi practic, să-l distrugi cu tot felul de suferințe, torturi, greve ale foamei, meditații etc.

Cabala este o tehnică specială bazată pe faptul că o persoană, împreună cu această viață și împreună cu acest corp, trebuie să înceapă să simtă o lume nemișcată și vastă în care „Eu-ul” său există deasupra corpului său, independent de acesta.

KabTV „Prim-plan, Teatrul absurdului” 18.07.2010

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: