La graniţa noii lumi

Întrebare: Ai spus că o persoană ar trebui să se întoarcă după Creator prin grup. Ce înseamnă asta? Trebuie să citim Shamati împreună sau să facem un atelier: ce să facem?

Răspuns: Cred că o persoană ar trebui să se coporte foarte simplu: Prima dată să facă un scurt curs despre înţelepciunea Cabala şi să studieze în grup. Trebui să participe la lecţiile noastre cât de mult poate, cel puţin la a treia parte a lecţiei, şi să participe la ateliere de câteva ori pe săptămână – asta este ce ar putea să facă cel puţin.

În afară de asta, avem o bibliotecă imensă, o arhivă a lecţiilor şi discuţii traduse în multe limbi. Nu ar trebui să fie o problemă să găsească ceva ce să facă.

O persoană ar trebui să-şi dedice un anumit timp pentru diseminare, din moment ce prin acest lucru nu doar că aducem mesajul nostru către lume, dar de asemenea urcăm la următorul nivel.

Noi trebuie să aducem umanităţii informaţiile despre corectare, avansare, şi atingerea noii etape. Altfel cum putem şterge deficienţa care este acum revelată în oameni?

Noi vorbim de faptul că nu există nimeni în afară de El. Deci care este problema umanităţii? Cum se poate corecta pe ea însăşi?

Noi am atins acum un stadiu „rotund”, în care suntem total dependenţi unul de altul. A treia fază începe acum să se reveleze şi noi acum începem să urcăm din starea noastră curentă; acest lucru se numeşte criză.

Adevărul este că o „criză” în greacă înseamnă „naştere” a ceva nou.

Deci noi trebuie să arătăm umanităţii că noi suntem la graniţa noii lumi şi că această lume nouă este integrală.

Primul nivel spiritual, lumea Assiya, începe acum să se reveleze doar în faţeta externă, integrală, din moment ce lumea spirituală este integrală. Noi începem să vedem că prin proprietăţile noastre, nu suntem în stare să cooperăm în sistem. O reţea de conexiuni mutuale absolute descinde înspre noi, şi nu putem face nimic aici. Asta este cum astăzi criza este exprimată în educaţie, ştiinţă, economie, în fiecare aspect.

Deci prima dată trebuie să spunem oamenilor despre asta, al doilea lucru, să-i învăţă metoda prin care să asceadă la modul interior la noul nivel calitativ, ceea ce înseamnă să se schimbe către integralitate şi conectare mutuală.

Din Convenţia de la Novosibirsk 8/12/2012, Lecţia 3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: