Libertatea este o cale de ieșire din egoism

Întrebare: De-a lungul istoriei, oamenii au luptat pentru libertate. Declarația universală a drepturilor omului prevede că „(2) În exercitarea drepturilor și libertăților sale, orice persoană este supusă numai unor limitări stabilite de lege doar în scopul asigurării recunoașterii și respectării drepturilor și libertăților celorlalți și al îndeplinirii cerințelor juste de moralitate, ordine publică și bunăstare generală într-o societate democratică. ” Ceea ce în esență înseamnă că libertatea constă în capacitatea de a face orice care nu dăunează altuia.

Ești de acord cu această afirmaţie?

Răspuns: Parțial. Acesta nu este sensul deplin al libertății, ci cel puțin primul și principalul punct.

Întrebare: Dacă luăm în considerare conceptul de libertate în ceea ce privește comunicarea între oameni, cât de liberi suntem în comportamentul nostru? Înțelegem că genele și mediul nostru ne modelează aproape complet comportamentul. Atunci, care este libertatea noastră?

Răspuns: Este să te pui în slujba conexiunii reciproce, care îi conduce pe toți la cea mai frumoasă stare – la unitate. Acesta este singurul lucru pe care trebuie să-l realizăm, ca posibilitate de mișcare liberă între noi.

Întrebare: Din punctul de vedere al naturii, o persoană ar trebui să fie liberă?

Răspuns: Din punctul de vedere al naturii, acest lucru nu este dat deloc. Libertatea nu există în niciun organism biologic, incluzând oamenii. Dar, ridicându-se deasupra naturii egoiste, ieșind din sine, o persoană poate ajunge la o natură nouă, altruistă și poate găsi libertate sub formă de dăruire și iubire pentru ceilalți.

Libertatea este o cale de ieșire din egoism.

Din ”Abilități de comunicare” KabTV  9/11/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: