Lumea este gata sa auda

Cabala este metoda care vorbeste despre nevoia de a ne uni cu ceilalti conform planului Naturii, singura forta care controleaza intregul univers, pe noi, intreaga creatie. Inca din vremurile vechiului Babilon, stiinta a fost ascunsa de umanitate. Cabala doar aminteste ca acesta invatatura va trece printr-un „fir” subtire de la profesor la elev timp de mii de ani, din vechiul  Babilon pana in zilele noastre, pana cand lumile noastre devin un Babilon modern, insemnand ca se transforma intr-un intreg.

Asta inseamna interconectarea completa, fara granite, tari, continente, natiuni, rase, grupuri si religii care au aparut in decursul istoriei. Interdependenta noastra va deveni mai puternica asa incat va depasi aceste bariere.

Pe de alta parte, egoismul nostru va ramane si va continua sa se dezvolte. Din aceasta cauza, ne vom uri chiar mai mult. Ne vom respinge unii pe altii automat, ne vom gandi doar la noi instinctiv si subconstient. Nu vom tine seama de ceilalti ci doar ii vom folosi pentru beneficiul nostru. Asta ne va fi natura timp de 3700 ani, conform surselor Cabaliste.

Vom ajunge la un egoism enorm, si va fi natural pentru noi. Nici macar nu vom vedea ca este aparte, ci doar ca asa suntem noi si asta este viata noi. Mai mult, acest egoism impreuna cu conectarea integrala, cu comunicarea pe care a dezvoltat-o intre noi, la sfarsit ne va intoarce din nou la Babilon.

In afara de asta, in ultimul stadiu de dezvoltare, cand aceasta uriasa societate egoista devine globala, practic vom seca toate resursele naturale si sursele de energie: apa, minerale, metale, petrol, carbune, gaz. Totul se termina. Chiar daca ne-ar place sa ne crestem egoismul nostru potential, nu va fi posibil.

Societatea de consum care s-a dezvoltat de-a lungul celor 20 secole s-a epuizat singura, golind tot pamantul de resurse, iar ca rezultat nu putem continua aceasta viata nici macar fizic. Am ajuns la o astfel de confruntare intre noi si mediu, incat suntem fortati sa facem ceva.

Societatea noastra va fi diferita – de necontrolat. Vedem  revolutii in diverse tari; vedem cum comunicarea, conectarea dintre oameni ne grabeste la schimbari sociale. Totusi inca nu intelegem cum sau de ce se intampla: Astazi se intampla acolo, maine poate aici sau in alta parte. Nu vedem unde duc toate astea.

In aceasta stare de confuzie  nu intelegem stadiul urmator, dar vedem ca intelepciunea Cabala este din nou revelata lumii. Imi amintesc cand studiam cu profesorul meu, obisnuiam sa calatorim in locuri Cabaliste speciale si stateam acolo impreuna. In timpul acestor seri si nopti, el a incercat sa imi spuna ca va veni timpul cand Cabala va fi revelata.

Ce inseamna „revelata”? „Revelata” inseamna ca nu tu incepi sa vorbesti, ci oamenii care vor sa auda incep sa vina. Nu de tine depinde, ci de cei care vor auzi.

Vedem ca acest timp a sosit pentru ca sunt multi oameni din diferite tari, de pe continente diferite, cu limbi diferite care vor sa auda ce le cere natura, Creatorul. Ei vor sa stie ce ar trebui sa facem, cum ar trebui sa ne schimbam, la ce nivel sa ne ridicam, cum sa intram intr-o alta dimensiune, cum sa intelegem nivelul general al naturii, eternitatea, perfectiunea, sa simtim asta aici si acum, in lumea noastra. Se spune in intelepciunea Cabalei ca astfel de oameni vor aparea la sfarsitul secolului 20.

Nu prea am crezut asta, nu am vazut aceste conditii. Totusi, la sfarsitul secolului trecut mii de oameni au devenit interesati de Cabala, in mod instinctiv, subconstient simtind aceasta nevoie  datorita dorintelor care s-au dezvoltat si ajuns la maturitate. La stadiul urmator, o noua dimensiune este conceputa in aceasta dorinta egoista, in sfarsit ajunsa la maturitate.

From the 1st lesson at the Moscow Convention 6/10/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed