Lumea noua are nevoie de un om nou

Pentru moment, oamenii inca mai cred ca pot restabili ordinea în societate, în ţară şi în lume, folosind metode vechi. Ei cred că încă posedam cunostintele necesare, puterea, şi programul ordinii în lume. Dar ei, in mod naiv, nu inteleg ce se intampla cu lumea.

Oamenii de ştiinţă şi economiştii se aduna împreună in conferinţe, în speranţa de a găsi o soluţie speciala. Dar în timp ce intretin discuţii, criza creşte si mai rău. Iar atunci când se materializează într-o măsură inca si mai mare, ei vor înţelege unde i-au dus negocierile , de dragul a ce le-au avut  şi, prin urmare, ei vor vedea neputinţa lor. Este uşor sa ceri lucruri , dar problema este cum să pui în aplicare cererea. Acest lucru ii poate face pe oameni foarte confuzi. De fapt, totul depinde de munca noastră, de intenţiile şi dorinţele noastre, pentru că vom fi capabili să explicam oamenilor principiul garanţiei reciproce.

Problema este că lumea nu înţelege ce se întâmplă, deşi mulţi oameni importanţi deja spun că nu există nici o soluţie la criză şi că metodele pe care încercam să le aplicam în lume nu se potrivesc cu condiţiile sale reale actuale. Este ca şi cum se încearcă să se folosească o cheie uriaşă pentru a regla un dispozitiv electronic modern. Ele nu se potrivesc unul cu altul deloc!

Mulţi economişti, sociologi şi politicieni deja au scris despre acest lucru, deoarece acestia au un bun simt al situaţiei în societatea umană. Cu toate acestea, ştiinţa din mediul academic a rămas în urmă. Cei care lucrează direct la centrul de evenimente, cum ar fi la bursa de valori, în bănci  şi în afaceri, sunt mai sensibili la dinamica evenimentelor şi la schimbările care se întâmplă în lume.

Sarcina noastră principală este de a ajuta lumea sa descopere rapid că aceasta nu are mijloace de a schimba ceva. Toate modificările sunt posibile doar prin schimbarea mediului, care include societatea, mass-media şi omul. Modificările nu se vor întâmpla prin schimbarea sistemelor existente, care au devenit invechite şi nu pot fi corectate de către vechea abordare. Mai întâi de toate, trebuie să ne schimbam noi insine. Numai atunci vom fi în măsură să schimbam toate sistemele în funcţie de modificările noastre interioare.

Când vom deveni globali şi integrali, vom simti ce inseamna garantia reciprocă. Vom veni mai aproape de forma corespunzătoare a societăţii, şi atunci vom fi capabili de a construi o astfel de societate.
Din partea 5 a Lecţiei zilnice de Cabala 8/16/11, „Natiunea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed