Lumea se confruntă nu cu o criza economică, ci cu o criză ideologică

Opinie (de la AgoraVox) Criza pe care o experimenteaza lumea astazi, nu este financiara, ci o criză a sistemului; aceasta subminează întregul sistem al capitalismului ca ideologie, care îmbrăţişează ideea că suma intereselor individuale corespunde intereselor colective .

„Acest sistem nu mai funcţionează. De aceea, toţi economiştii din lume nu pot face nimic in legatura cu acest lucru. Şi de aceea este absolut în zadar să se aştepte întoarcerea la o creştere economică, locuri de muncă şi profitabilitate.

„Ce poate urma capitalismului? Avem nevoie sa construim o nouă ideologie şi sa rezolvam alte probleme, referitoare la viaţa socială a fiinţelor umane: Sunt banii atât de necesari, ce este democraţia, care sunt nevoile reale ale oamenilor, şi aşa mai departe?

„Naţiunile nu au nevoie de economişti cu calculele lor goale, ci de o ideologie nouă, care va fi capabila sa creeze toate condiţiile pentru o viaţă demnă, indiferent de locul naşterii sau de statutul social. O viaţă lipsita de sărăcie este ceea ce toţi oamenii au nevoie. Iar capitalismul este pur şi simplu incapabil sa le ofere asta.”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed