“Lumea Veche este pe moarte, iar una nouă se naște” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Lumea Veche este pe moarte, iar una nouă se naște

În fiecare vară (din anumite motive este mai agitată decât iarna) simțim că lucrurile se înrăutățesc – că incendiile sunt mai grave, inundațiile sunt mai grave, că și crizele provocate de om se înrăutățesc. În fiecare vară, avem dreptate. Diferența dintre cea mai proastă vară și cea mai proastă vară anterioară este că anul acesta recunoaștem tendința. Recunoaștem că anul viitor va fi chiar mai rău decât anul acesta. Întrucât putem vedea deja că lumea noastră merge pe o spirală descendentă, putem începe să vorbim despre ceea ce va apărea după dispariția lumii noastre.

Nu vă lăsați păcăliți de antreprenorii și fațadele oamenilor de acțiune de mare viteză. Frenezia este un mecanism de apărare care îi ajută să se ridice dimineața.

În fapt, ei sunt complet nesiguri. Nu înțeleg de ce fac ceea ce fac, dacă cineva are într-adevăr nevoie de ceea ce face sau dacă va crea ceva semnificativ. Așa cum tot ce am construit în această lume se destramă, tot așa sunt și noile idei și vise ale oamenilor. Treptat, toată lumea se va simți complet încurcată.

Vom ști ce să facem și cum să reparăm lumea în care trăim numai atunci când vom începe să încorporăm interesul comun în planurile și acțiunile noastre. Când ne dăm seama că suntem total interdependenți și că nu putem prospera într-un singur loc al planetei în timp ce o altă parte suferă, ca urmare, vom începe să facem lucrurile corect.

Luați de exemplu, mașinile electrice. Cu trei ani în urmă, o poveste din revista Wired scria după cum urmează: „Iată o enigmă complet modernă: ce leagă bateria smartphone-ului tău de un iac mort plutind pe un râu tibetan? Răspunsul este litiu, metalul alcalin reactiv care alimentează telefoanele, tabletele, laptopurile și mașinile electrice”.

Cu alte cuvinte, atât timp cât nu ne gândim la colectiv, nu ne-am schimbat mentalitatea și lucrurile se vor deteriora în continuare. Mașinile electrice nu sunt verzi sau curate dacă ne oferă aer curat într-un singur loc în timp ce otrăvim apa și pământul în alte părți ale lumii. Într-o lume în care totul este conectat, nicio corectare nu este valabilă decât dacă ajută pe toată lumea.

Când vom începe să adoptăm o mentalitate mai incluzivă, vom realiza că există abundență de energie. Vor fi destule gaze, petrol și electricitate, dar nimeni nu va avea nevoie de ele. Oamenii vor folosi forme mai subtile de energie și vor fi din abundență.

Problema de astăzi nu este că există un deficit în orice. Există abundență din toate. Singurul lucru care lipsește este atenția și considerația.

Prin urmare, ceea ce umanitatea are nevoie astăzi nu este energie curată, ci inimi curate. Atât timp cât ne menținem atitudinile abuzive și patronante, atât timp cât înstrăinarea afectează fiecare colț al comunicării umane, nimic nu se va îmbunătăți. Numai dacă învățăm să ne comportăm bine, mai uman față de noi, ne vom rezolva problemele și vom urca din groapa pe care ne-am săpat-o singuri și întregii noastre planete.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed