Lumina care emană dintr-o inimă înțeleaptă

În timpul lui Ari, sufletele au trecut printr-o transformare interioară specială. Timpul nostru este de asemenea special, așa cum Baal HaSulam a scris, că trăim în era Mesiei. El vorbește despre schimbările pe care le vede din dobândirea spirituală.

De la Ari înainte, o nouă generație a finalului corectării a venit în lume și toată lumea gradual începe să abordeze și să se implice în acest proces. O eră nouă începe, atât în viața corporală cât și în cea spirituală.

În aceste zile, are loc o reală revoluție în studiul înțelepciunii Cabala. Cabala este deschisă tuturor; ea umple Internetul și este tradusă în multe limbi diferite. Oricine poate să înceapă să învețe și să studieze lucrările lui Ari, Baal HaSulam și Rabash; sursele sunt deschise tuturor.

Întâi de toate, este sarcina noastră să revelăm această cunoaștere întregii lumi. Și apoi lumina superioară va avansa fiecare suflet și îl va direcționa spre corecțiile sale necesare.

Din vremurile lui Ari, Cabala a devenit știința inimii și este percepută de studenți nu prin înțelegerea teoretică în minte, ci prin dobândirea spirituală interioară datorată unei schimbări interioare în senzațiile unei persoane. Aceasta este principala diferență a unei perioade noi. Mulțumită lui Baal Shem Tom, această înțelepciune, care necesită o inimă înțeleaptă, a început să se dezvolte pe larg. Astăzi fiecare persoană care studiază înțelepciunea Cabala răspândește câmpul luminii superioare în jurul său și astfel face avansarea spre scopul vieții mai ușoară pentru toată umanitatea.

Cabala este știința întregii creații, a întregii realități, a unei forțe superioare comune care acționează în univers. Această știință este revelată gradual oamenilor și se apropie de noi. A fost revelată întâi acum 6000 de ani  primului om numit Adam. Pe parcursul a mii de ani, această revelație a trecut prin câteva etape, fiecare cu cinci faze: rădăcină, prima, a doua, a treia și a patra (HaVaYaH complet).

Prima etapă este vremea lui Adam, apoi vremea lui Abraham, intrarea în Egipt, exodul din Egipt, construirea Primului și al celui de-al Doilea Templu și distrugerea lor. După distrugerea celui de-al Doilea Templu în vremea lui Rabbi Akiva și Rabbi Shimon, vine perioada de exil, iar întunericul se așează până în vremea lui Ari, pentru cca. 1300 de ani.

După Ari, apare o perioadă mai favorabilă pentru dezvoltarea Cabalei, în special mulțumită muncii lui Baal Shem Tov, care a creat o mișcare în masă care a crescut mulți Cabaliști. Cu toate acestea, după aceea, Cabala a fost ascunsă din nou până în zilele noastre.

La începutul secolului 20, din vremea lui Baal HaSulam, interesul în Cabala a început să se trezească din nou.

Baal HaSulam a avut o contribuție imensă la revelația acestei înțelepciuni, apoi după el fiul său, Rabash, iar noi continuăm această muncă și sperăm foarte mult că trăim cu adevărat în zilele Mesiei.

Rabash a fost cel care a revelat metoda muncii interioare.

Ari a vorbit în mare parte despre lumile superioare, iar Rabash a scris despre iubirea dintre prieteni, deoarece toate lumile sunt în interiorul omului. Cea mai puternică forță care ne permite să deschidem lumile superioare este forța iubirii și a conexiunii. Așadar, a fost o spargere, iar acum noi trebuie să ne conectăm din nou într-un singur suflet. Implementarea practică a corecției este conectarea oamenilor în grupuri de zece prin forța iubirii în interiorul căreia se revelează Creatorul.

Înțelepciunea Cabala este metoda revelării Creatorului ființelor create în această lume și, prin urmare, necesită implementarea practică. Sarcina noastră este să luăm această cunoaștere lăsata nouă de către marii Cabaliști, să o adaptăm pentru publicul general și să o răspândim peste tot în lume pentru a trezi în toată lumea dorința de a se apropia de scopul creației.

Prin asta, noi furnizăm un mare ajutor oamenilor deoarece noi nu îi lăsăm neajutorați în fața a tot felul de viruși care sunt pregătiți să atace umanitatea; mai degrabă noi îndulcim dezvoltarea. Acest lucru este absolut necesar acum căci priviți cât de radical s-au schimbat viețile noastre pe parcursul ultimelor trei luni, iar natura pregătește mai departe pentru noi probleme chiar și mai mari.

Din partea a 3-a a lecției zilnice de Cabala 6/18/20, Scrierile lui Baal HaSulam, “Introducere la cartea Panim Meirot uMasbirot”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: