“Mai puțin este mai mult în viața noastră?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinMai puțin este mai mult în viața noastră?

Tendința minimalismului transformă societățile la nivel global. Din ce în ce mai mulți oameni decid să se detașeze de bunurile lor materiale sau să evite să achiziționeze lucruri în exces, să scape de stresul vieții occidentale și să trăiască într-un stil mult mai relaxat, doar cu acele lucruri considerate cu adevărat indispensabile. De unde vine asta? Și este acesta secretul fericirii?

O viață semnificativă depinde de atitudinea cuiva, nu de materie, de lucruri materiale. Deci, dacă dezvoltăm relații reciproce bune, vom fi cu toții plini de bucurie și nimănui nu îi va lipsi nimic. Vom descoperi că secretul vieții stă cu adevărat în conexiunile umane corecte iar împlinirea care poate fi realizată prin aceasta este fără margini.

Simplitatea este tendința aplicabilă practic oricărui domeniu al existenței noastre și devine din ce în ce mai atrăgătoare. În ciuda a ceea ce am putea crede, acest fenomen nu este nou, a existat în culturile antice. Au fost momente când oamenii au ales să trăiască modest, chiar dacă și-au putut permite foarte mult. Tendința către minimalism provine din faptul că tot ceea ce dobândim ne controlează. Așa cum au spus înțelepții noștri cu mult timp în urmă, „cu cât sunt mai multe bunuri cu atât mai multă grijă”

De exemplu, atunci când oamenii achiziționează proprietăți fastuoase au senzația că își extind controlul, dar devin sclavii acelor achiziții. În același mod, oamenii devin dependenți de noile lor mașini, telefoane noi, haine noi, mărci de prestigiu, simboluri ale statutului. Prinși de Black Friday, Cyber Monday, sfârșitul sezonului, cumpărați unul primiți unul, pe scurt, devin sclavi ai consumismului.

Cu toate acestea, la un moment dat obosesc, se simt goi și ating starea de „Ajunge! Un apartament frumos într-un turn îmbrăcat în marmură cu un design opulent? A trăi în natură este mult mai interesant. Un singur hanorac pentru a ne schimba este suficient când nu există mașină de spălat. Eliberarea de stres este cel mai mare atu din lume!”

Într-adevăr? Este suficient pentru noi să scăpăm de bunurile și proprietăţile noastre pentru a fi fericiți pe termen lung? Raspunsul este nu. De ce? Pentru că în toate cele de mai sus nu există încă dezvoltarea calitativă pentru care a fost creat omul. Acumularea de bunuri și obiecte sau scăparea de ele pentru confortul personal este în ambele cazuri o manifestare a gândirii egoiste: Ce va fi mai bun și mai confortabil pentru mine? Și atât timp cât direcția gândirii este despre mine, orice fac nu mă va face să simt plenitudinea care poate fi atinsă în viață.

Doar o schimbare fundamentală în direcția gândurilor noastre, de la un gând natural al binelui pentru sine la un gând despre binele altora, poate fi considerată o nouă dezvoltare în evoluția noastră ca ființe umane.

O astfel de schimbare va rezulta dintr-o analiză profundă: pentru ce merită să trăiești? Există ceva ce poate fi dobândit în timpul acestei vieți care să rămână mereu cu mine? Atunci în mod clar răspunsul împlinitor nu poate fi proprietate materială, ci ceva mai semnificativ și mai durabil.

O sensibilitate specială este dezvoltată în noi atunci când investim în alții. Ajungem treptat într-o stare în care vrem cu adevărat să dăruim vecinilor noștri. Constatăm că iubirea și tratamentul bun pe care îl oferim tuturor ne umple de mai multă satisfacție decât orice altceva. Este o realizare care nu va dispărea și nimeni nu ne-o poate lua.

În evoluția noastră ca specie umană, am ajuns la o stare în care trebuie să fim interconectați într-un mod reciproc. În prezent, trăim în disonanță cu lumea conectată pe care am creat-o; ne gândim doar la noi înșine și acest lucru este total nesustenabil. Viitorul nostru sigur depinde de construirea unei noi societăți în care oamenii se vor trata reciproc și vor trata mediul înconjurător, o societate în care nimeni nu va fi nerespectat, unde vom gândi împreună despre cum să oferim fiecărei persoane ceea ce are nevoie pentru a trăi bine, fără a produce lucruri inutile la nesfârșit care poluează mediul înconjurător și distrug casa noastră comună, planeta și inclusiv pe noi.

Pentru o persoană, metoda de a avea plăcere va fi actualizată în viitor. Acum ne străduim să acumulăm din ce în ce mai multe lucruri pentru a ne simți mulțumiți, pentru a fi mai presus de toți ceilalți astfel încât ceilalți să ne invidieze, dar ne pune și sub o presiune constantă din teama că în orice moment cineva ne va depăși. Când ne dăm seama că este o căutare inutilă, vom învăța să ne bucurăm de a face bine celor din jurul nostru și acest lucru ne va ridica atât pe noi cât și pe ei; va crea o atmosferă plăcută și satisfăcătoare.

Prin urmare, împlinirea durabilă nu este legată de cantitatea de obiecte sau bunuri aflate în posesia noastră. Deci nu va trebui să achiziționăm obiecte materiale pentru a găsi plăcere sau pentru a face pe cineva fericit. Vom vedea că cel mai mare dar pe care îl poate face sau primi cineva este în primul rând căldura, un zâmbet și o preocupare sinceră și autentică. O viață semnificativă depinde de atitudinea cuiva, nu de materie, de lucruri materiale. Deci, dacă dezvoltăm relații reciproce bune, vom fi cu toții plini de bucurie și nimănui nu îi va lipsi nimic. Vom descoperi că secretul vieții stă cu adevărat în conexiunile umane corecte iar împlinirea care poate fi realizată prin aceasta este fără margini.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed