“Marea dezbatere (prima)” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Marea dezbatere(prima)

În această seară, marți, la 21:00 Ora de Est, va avea loc prima dintre cele trei dezbateri programate între președintele Donald Trump și candidatul la președinție, democratul Joe Biden. Fără îndoială, va fi un eveniment tensionat și este posibil ca lucrurile să se aprindă. Atmosfera din această campanie este atât de tensionată și atât de plină de dușmănie încât nu ar trebui să fim surprinși dacă au loc evenimente fără precedent (și probabil condamnabile) și în această seară.

Cu toate acestea, aș dori să ofer un mod nou de a examina cei doi candidați și de a decide care dintre aceștia primeşte votul meu. Sugerez să ne întrebăm care dintre ei are vreo tendință de a uni poporul american. Într-un moment în care ura și diviziunea sunt atât de abundente și atât de intense, niciun guvern nu poate funcționa, oricine este ales. Din acest motiv, în cele din urmă, singurul lucru care va determina soarta Americii este nivelul conexiunii și solidarității dintre oameni. Dacă americanii nu pot găsi o modalitate de a acoperi prăpastia care a fost săpată între ei, țara se va prăbuși într-un haos violent. Prima sarcină a viitorului președinte, şi poate singura, va fi aceea de a remedia fracțiunile societății americane și de a vindeca ura, care musteşte peste tot.

Dacă aș fi un cetățean american, aș căuta o modalitate de a pune această întrebare în dezbateri. Există atât de multe în joc astăzi, încât răspunsul la această întrebare ar putea foarte bine să indice soarta Americii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed