“Marşul de solidaritate din New York: de la ură și frică la iubire și unitate” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Marşul de solidaritate din New York: de la ură și frică la iubire și unitate

Pe măsura ce frica încă se răspândește în comunitățile evreiești din Monsey, Brooklyn și Jersey City, în urma șirului recent de atacuri antisemite, marșul de solidaritate de astăzi din New York City, organizat de Federația UJA, își propune să contracareze senzația negativă și să aducă poporul evreu împreună „mândru, unit și puternic”.

Elevii mei din New York se vor alătura și ei marșului. Ca act de unitate care vizează sprijinirea tuturor evreilor din New York, acesta poate avea un anumit efect pozitiv, deoarece unitatea de orice fel acționează în întreaga natură.

De pildă, dacă evreii seculari și religioși umblă unul lângă altul într-o identificare comună, atunci se poate aduce un moment foarte scurt de corespondență cu forța naturii, care leagă toate părțile realității. O astfel de unitate de scurtă durată poate aduce, astfel, un sentiment temporar de ușurare față de sentimentul antisemit, în creștere.

Cu toate acestea, marșurile și manifestaţiile nu joacă niciun rol pe termen lung în prevenirea ascensiunii viitoare a antisemitismului și, astfel, nu vor asigura un viitor pozitiv pentru poporul evreu.

De exemplu, un marș memorial a urmat masacrul de la Pittsburgh, cu mii de participanți. Cu toate acestea, în ciuda marșului, a urmat o creștere continuă a incidentelor antisemite în SUA. ADL a raportat un număr de 785 de incidente anti-Semite, raportate în primele șase luni ale anului 2019, care a reflectat îndeaproape cele 780 de incidente raportate în aceeași perioadă cu un an mai devreme. De asemenea, doar în New York City, crimele antisemite au crescut cu 21% în ultimul an. Astfel, întrucât antisemitismul a crescut exponențial în ultimii ani, se poate aștepta să crească în continuare, indiferent de marșuri și demonstrații.

A fi împreună într-un marș de solidaritate este un act admirabil, dar dacă poporul evreu dorește să rezolve antisemitismul la rădăcina sa, trebuie să stea și să învețe împreună. Învățarea în grupuri a făcut parte din ceea ce ne-a făcut evrei, la începuturi. Aceasta datează de la momentul în care am învățat să ne unim în conformitate cu porunca, „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”, sub îndrumarea lui Avraam, cu aproximativ 3.800 de ani în urmă. Pe de altă parte, marșurile nu au fost niciodată o activitate evreiască.

Prin urmare, în timp ce astăzi suntem solidari cu poporul evreu din New York, ar trebui să recunoaștem că unificarea pentru a „spune nu urii și fricii”, așa cum se menționează în promovarea marșului, este departe de felul unității care ne-a făcut un popor evreu la început. Esența unității noastre nu este reacția la ura care se ridică împotriva noastră, ci conectarea pozitivă, cu o intenție comună de a ne echilibra cu legile naturii. Acesta este motivul pentru care am primit numele, „poporul lui Israel”, sub îndrumarea lui Avraam, fiindcă „Israel” care rezultă din cuvintele „direct la forța superioară” („Yashar Kel”), adică o intenție comună de a iubi și de a dărui, care este calitatea forței superioare.

Prin urmare, sper că vom realiza potențialul imens pe care îl deținem: să învățăm rolul nostru important în lume și să nu așteptăm mai multe acte de ură și teamă să ne unească momentan și că ne vom lua viitorul în propriile noastre mâini, implementând metoda dată pentru unirea noastră și să devenim un exemplu unificator pozitiv pentru lume. Am avea atunci un motiv foarte bun să fim mândri. Făcând acest lucru, vom dezmembra antisemitismul de la rădăcina sa și vom asista la o inversare completă a sentimentului care ne înconjoară acum, într-unul de sprijin, încurajare și apreciere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed