Metodele de educatie in masa impotriva mijloacelor de informare in masa

Mijloacele de informare in masa sunt folosite pentru “spalarea creierelor,” pentru crearea unei persoane complet programate. Studii psihologice, sociologice si psihiatrice confirma ca mass media influenteaza comportamentul oamenilor. Dar aceasta nu este un mijloc de informare in masa ci un mijloc de “manipulare in masa.”

Ceea ce facem noi este numit “un mijloc de educare in masa.” Educatie! Trebuie sa le dea oamenilor o stare de incredere si comuniune. Ne bazam pe un egoism sanatos pentru a arata oamenilor ca sunt complet dependenti unii de ceilalti. Mai mult, noi nu inselam pe nimeni. Pur si simplu le aratam starea actuala pe care egoismul o ascunde de ei.

Daca depind intr-adevar de ceilalti oameni din lume, dar nu reusesc si nici nu doresc sa inteleg aceasta, este numai datorita faptului ca egoismul meu ma inseala dinadins. Se interpune in calea mea si ma forteaza sa ma simt rau, ceea ce ma face sa sufar.

Mijlocul de educatie in masa creste senzatia ca sunt dependent de ceilalti si incep sa simt acest lucru. Asa cum ii explicam unui copil cu cine ar trebui sa sa joace si cu cine nu, sau cum ar trebui sa se poarte, tot asa si eu, receptand aceasta influenta, devin mai sensibil fata de conexiunile cu ceilalti si incep sa le dezvolt in concordanta cu un sistem total diferit.

Atunci am sa pot intra intr-un sistem finaciar si economic complet diferit si sa depasesc criza. Vom fi capabili sa facilitam intr-adevar unificarea Europei, in loc sa stagnam in situatia in care cineva imprumuta pe altcineva, pentru ca acesta din urma sa poata supravietui, desi, in final, prabusirea este inevitabila.

Am nevoie sa simt o dependenta mai puternica fata de ceilalti, nu una formala sau imaginara, ci una reala, care exista in natura si ni se reveleaza sub forma unei conectari mai mari in fiecare zi. Exista o mare diferenta fata de modul in care am fost conectati acum o suta, cincizeci sau, chiar, cinci ani in urma. Ne miscam in mod constant in directia unei dependente din ce in ce mai mari.

Trebuie sa primesc informatiile si influentele necesare din toate partile, prin toate simturile mele si, de fapt, ar trebui sa fie senzatii si perceptii in loc de informatii si influente. Este necesar sa ne crestem sensibilitatea in sensul dependentei unuia de ceilalti si, atunci, vom construi relatii sociale complet diferite.
From the Talk on Mutual Guarantee 9/25/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: