“Moartea începe când te retragi din muncă” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinMoartea începe când te retragi din muncă

Am 74 de ani și, slavă Domnului, lucrez în fiecare zi. Predau înțelepciunea Cabala de la trei la șase dimineața studenților mei care se conectează live la lecțiile pe fusuri orare de pe tot globul. Apoi ies la o plimbare ușoară și mă antrenez, mă odihnesc și încep a doua parte a dimineții: întâlniri, interviuri, filmări TV și studii din sursele originale de Cabala.

Se știe că Israelul se numără printre țările cu speranță de viață ridicată; media noastră a depășit deja vârsta de 80 de ani. Aici, ca și în alte țări, există o dezbatere în curs de desfășurare cu privire la faptul că ar trebui ridicată vârsta de pensionare pentru bărbați și femei. Acest lucru se întâmplă nu numai pentru că oamenii rămân fără bani sau doresc să se angajeze în diferite proiecte, ci și pentru că după cum arată studiile, atunci când o persoană încetează să mai lucreze, el sau ea devine deprimat, se scufundă în singurătate și începe să se simtă lipsit de sens în viață.

Oricine nu mai lucrează și crede că atunci începe viața bună, greșește. Programul nostru se relaxează și problemele încep din momentul în care ne trezim. Ne întrebăm cum să umplem timpul până la prânz și apoi ce să facem după-amiază până seara. Și chiar și atunci, începem să ne întrebăm de ce facem anumite lucruri în mod automat. Ce să faci mâine? Și a doua zi? Această stare nu este una de prelungire a vieții, este moarte în viață. Odihna devine o parte a morții.

Pe baza propriei experiențe, susțin munca timp de cel puțin o jumătate de zi, câteva ore dimineața și nu mai mult. Oamenii care se pensionează trec adesea printr-un proces de deteriorare și declin, deoarece suntem construiți pentru a funcționa în lume până în ultima noastră zi, iar acest lucru se simte în corpul meu, în propria mea piele.

Dacă o persoană s-a retras deja, atunci un sfat de la mine este acesta: implică-te cu oamenii de vârsta ta; această conexiune este întotdeauna bună. Încearcă să rămâi sănătos, util, jucăuș și încurajează-i pe ceilalți. Nu sta doar pe o bancă cu prietenii la vorbă; lucrați împreună, curățați clădirea în care locuiți, spălați casa scărilor, tăiați iarba din grădină, cultivați legume și cultivați flori. Aceste tipuri de activități ar putea fi, de asemenea, profitabile și pot oferi locuri de muncă, dar mai important, mențin sănătatea corpului și a minții.

Să presupunem că preferați alte activități decât cele menționate? Bun. Scopul principal este de a te angaja în acțiuni care contribuie la comunitate, care sunt legate de grija pentru bunăstarea altora. Acest sfat pentru anii de aur este o modalitate rapidă și plină de satisfacții de a te simți plin de bunătate și de a transmite acel sentiment celorlalți. Aceasta este singura rețetă pentru persoanele în vârstă, care îi va umple cu angajamentul de a avea grijă de ei înșiși, deoarece vor dori mai multă implicare și muncă. A fi de ajutor societății este calea de a te simți tânăr, vital și puternic.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: