“Moartea lentă a Americii prin implozie” (Newsmax)

Articolul meu pe Newsmax: “Moartea lentă a Americii prin implozie

Încotro merge America?

Se pare că nu există un colț în această țară vastă, care să nu sufere vreun fel de criză și de multe ori mai multe în același timp. Pe Coasta de Vest, al doilea și al treilea cel mai mare incendiu din istoria Californiei ard în același timp, împreună cu mai mult de 500 (!) de alte incendii.

Flăcările au început după ce California a fost lovită de 11.000 de fulgere în doar trei zile. De altfel, cele mai mari 10 incendii din istoria Californiei au fost toate în ultimii 17 ani, ceea ce vă spune ceva despre schimbările climatice. Dar California nu numai că arde.

Purtarea măștii de față devine și mai incomodă cu aerul plin de fum şi riscantă, pentru a fi protejaţi de COVID-19, care face ravagii în toate statele din America și care până acum a infectat aproape 6 milioane de oameni și a ucis peste 180.000.

Dar mult mai multe se întâmplă în America chiar acum, sau s-au întâmplat până de curând (în funcție de momentul în care citiți acest text).

În Oregon, anarhiștii au preluat centrul orașului Portland și au terorizat locuitorii, au jefuit magazinele, au întrerupt ritmul vieții și au încercat să înlăture Curtea Federală din oraș.

Golful Mexic, Louisiana și statele învecinate sunt lovite de două furtuni tropicale (dintre care una este un uragan) timp de două zile.

În Chicago, strada comercială de lux Magnificent Mile a fost jefuită, iar magazinele sale au fost distruse de anarhiști, adăugându-se unui val extrem, de violență armată.

Mulți oameni înstăriți din Chicago încearcă să se mute din oraș, dar nu pot găsi cumpărători pentru apartamentele lor din centrul orașului. Chiar la nord de Chicago, în Kenosha, Wisconsin, un ofițer alb a împușcat un bărbat negru neînarmat, în spate, în fața copiilor săi, astfel a reaprins protestele împotriva brutalității poliției.

În New York City, violența armată a crescut în acest an și până în prezent; peste 1.100 de persoane au fost ucise de focuri de armă de la începutul anului, doar în New York.

Și în timp ce toate acestea au loc, foamea se răspândește peste tot în SUA. Potrivit Forbes „Numărul gospodăriilor în care lipseşte … oferta alimentară stabilă, este cel puțin dublu și eventual chiar triplu [din aprilie 2018], ceea ce face ca ratele actuale de insecuritate alimentară [aproape 30%] să fie mai mare decât oricând, de când a început colectarea datelor”. Prin intermediul unui calcul simplu, acest lucru înseamnă că aproximativ 100 de milioane de oameni, numai din SUA, de multe ori sunt înfometaţi.

Dar aceste numere nu sunt cele mai grave lovituri. Conform Brookings Institution, începând cu luna aprilie a acestui an, 34% din gospodăriile cu copii sub 18 ani sufereau de lipsă de hrană, iar 41% din gospodăriile cu copii sub 12 ani sufereau din aceeași lipsă.

În cuvinte simple, multe milioane de copii sunt în prezent flămânzi în ceea ce trebuia să fie țara posibilităților nelimitate.

Ce se întâmplă aici?

Este o coincidență faptul că ce este mai rău în natură și ce este mai rău în natura umană par a converge într-un singur loc? Nu este deloc o coincidență.

Există aici forțe în joc, care influențează fiecare nivel al vieții noastre: fizic, emoțional și social. La nivel fizic, ele se manifestă prin încălzire și răcire, tragere și împingere, răspândire și convergență.

Pe plan emoțional, ele se manifestă în iubire și ură, înstrăinare și afecțiune, apatie și simpatie. La nivel social, ele formează coeziune și dezintegrare, război și pace, toleranță și extremism.

Când o forță devine mai dominantă decât cealaltă, ea trage către ea cealaltă forță care o echilibrează și restabilește echilibrul sistemului. Pe măsură ce sistemul trece de la dezechilibru la echilibru, ondulările afectează toate nivelurile naturii. Cu cât restabilirea echilibrului este mai bruscă și mai puternică, cu atât impactul său este mai puternic asupra tuturor nivelurilor existenței.

Statele Unite ale Americii au fost mulți ani centrul civilizației umane, bazate pe ego. Așadar, atunci când sistemul începe să se echilibreze, impactul său va fi simțit în centrul acestuia mai mult decât oriunde altundeva.

În America nu lipsește mâncarea, dar este foame peste tot. Nu lipsesc fondurile, dar există sărăcie extremă. Ar putea exista o educație excelentă pentru toată lumea, dar este rezervată celor care își permit.

Nicăieri nu stăpânește ego-ul atât de ferm, cum o face în Statele Unite. Deci, când natura începe să impună echilibrul, cel mai mult suferă America.

Procesul de redirecționare afară din cultura bazată pe ego a început deja și ea doar se va accelera. Nu este cale de întoarcere. Iar SUA, care a fost în vârf în timp ce ego-ul a domnit, va fi jos atunci când egoul va cădea.

Cu toate acestea, nu este totul pierdut pentru America, deoarece încă depinde de ea însăși. Dacă americanii sunt suficient de curajoși pentru a-și contesta propriile credințe și sistemul în care au crescut, și merg împreună cu direcţionarea naturii spre echilibrarea primirii cu dăruirea, individualităţii cu reciprocitatea, egoismului cu altruismul, atunci vor ajunge din nou în vârf. Dacă refuză, natura le va arăta „cine este șeful”.

Noua eră nu respinge visul american. Este împotriva realizării acestuia în detrimentul altora. Noua eră promite abundență, dar cu condiția ca toată lumea să se bucure de ea.

Dacă, în viitor, vom susține tirania, agresiunea și superioritatea, natura nu o va tolera. Era echilibrului nu este una a lipsei; este o abundență pentru toată lumea, dar în primul rând, abundența de a ne îngriji unii pe alții în mod egal, mai presus de toate diferențele.

Aceasta este singura cale pe care o poate lua America, dacă vrea să se salveze din nefericire.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: