“Momente importante dintr-un interviu cu David Rosenthal” (Times Of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Momente importante dintr-un interviu cu David Rosenthal

David Rosenthal este un analist politic respectat, jurnalist și editorialist în diverse instituții media israeliene și internaționale. Din când în când, îl intervievează pe Dr. Michael Laitman pe diverse subiecte. Mai jos sunt câteva dintre punctele cheie din ultimul lor dialog, care a avut loc miercuri 16 februarie 2022. Întrebările și răspunsurile de mai jos rezumă câteva dintre subiectele principale.

Dl Rosenthal: Cum vedeți starea lumii în acest moment? Unde credeţi că se îndreaptă?

Dr. Laitman: Într-adevăr, ne aflăm într-o fază critică în dezvoltarea umanității. Cu toate acestea, pentru ca omenirea să se dezvolte, natura ne presează în diverse moduri. Acesta este motivul pentru care vedem atât de multe conflicte în întreaga lume, împreună cu erupții vulcanice, valuri tsunami, uragane și alte probleme globale care au loc în același timp.

În timp ce aceste crize sunt aici pentru a ne împinge la următorul nivel de dezvoltare, ele nu ne ridică acolo, ci doar ne obligă să ieșim din zona noastră de confort. De aceea este atât de important să luăm inițiativa dezvoltării noastre în propriile mâini, deoarece atunci când natura o face, folosește moduri foarte neplăcute.

Oricum, secolul 21 va fi un secol de lecții grozave. Întrebarea este cât de repede, ușor și plăcut vrem să învățăm acele lecții. Putem ajunge într-o stare în care toată lumea este mulțumită, de la indivizi, la organizații, la societăți și guverne. Poate părea imposibil, deoarece fiecare entitate are propriile interese care deseori se ciocnesc, dar cred că vom descoperi cum să ne ridicăm deasupra diferențelor noastre și să găsim o unitate comună care să facă interesele personale să pară lipsite de importanță.

Anticipez că omenirea va dori să găsească metoda pentru a realiza acest lucru și atunci vom fi cu toții în sfârșit fericiți. Deși oamenii sunt încă egoiști și în conflicte constante, treptat vom ajunge în acea stare.

Dl Rosenthal: Organizațiile joacă vreun rol în depășirea ego-ului furibund?

Dr. Laitman: Importanța lor este că prin diferite organizații și guverne care doresc să-și impună voința publicului, descoperim că poate exista o singură soluție: să ne ridicăm deasupra tuturor cerințelor noastre față de ceilalți și să ajungem la un fel de echilibru. unde nimeni nu cere nimic de la nimeni. Cuvintele mele s-ar putea să nu fie foarte clare acum, dar omenirea se apropie de asta și o va descoperi în curând.

Dl Rosenthal: Cum ne vor influența schimbările climatice? Va continua sa fie o problema?

Dr. Laitman: Da, nu am nicio îndoială că aşa va fi. Problemele cu care ne confruntăm în prezent sunt doar din cauza noastră, pentru a ne face să ne îmbunătățim relațiile unii cu alții. Așa ar trebui să le vedem. Prin urmare, dacă ne facem relațiile mai prietenoase și mai calme, vom calma întreaga natură, inclusiv uraganele și alte furtuni, erupțiile vulcanice și cutremurele și toate dezastrele care ne afectează pe uscat, pe mare și în aer.

Problema este că noi oamenii, suntem centrul creației. Prin urmare, cu cât ne stricăm mai mult conexiunile, cu atât perturbăm mai mult natura. Când natura își schimbă echilibrul, vedem o escaladare a fenomenelor naturale și ele devin dezastre naturale. De aceea spunem că sunt semne că trebuie să ne îmbunătățim relațiile. Când le îmbunătățim, calmăm centrul creației, care la rândul său, pacifică întregul sistem planetar și dezastrele naturale încetează să apară.

Dl Rosenthal: Pe un alt subiect: Dar antisemitismul? Va fi un moment când se va diminua?

Dr. Laitman: Antisemitismul se ameliorează de obicei după mari necazuri pentru poporul evreu. Cu toate acestea, trebuie să înțelegem că motivul antisemitismului este că poporul Israel însuși nu face ceea ce trebuie să facă în sistemul general al umanității. Dacă poporul Israel se conectează, ei între ei, va calma imediat forțele care sunt împotriva lui.

Poporul Israel trebuie să înțeleagă că soarta lui depinde de el, și nu de voința altor națiuni. Dacă se conectează, dau un exemplu de unitate lumii și asta este tot ceea ce lumea își dorește de la ei. Vocația poporului evreu este de a exemplifica unitatea și responsabilitatea reciprocă pe care întreaga lume le poate urma, iar atunci toată lumea le va aprecia și le va primi.

Dl Rosenthal: Cum rămâne cu imaginea Israelului în mass-media? Se va îmbunătăți și asta?

Dr. Laitman: Totul depinde de modul în care israelienii și evreii relaționează unul cu celălalt. Dacă dau dovadă de prietenie și preocupare reciprocă, lumea îi va aborda și ei cu prietenie. Dacă suntem dezbinați, ne defăimăm unii pe alții și ne urâm unii pe alții, lumea ne va urȋ în aceeaşi măsură. Mingea este în terenul nostru.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: