Motivele pentru finalul societății consumeriste

Comentariu: Unii economiști susțin că societatea consumerista ajunge la finalul ei. Primul motiv pentru asta este lipsa încrederii, care cu seriozitate locuiește în relațiile de comerț și economice.

Răspunsul meu: Dar asta poate fi depășit.

Comentariu: Al doilea motiv este poluarea mediului deoarece noi încă nu avem suficientă tehnologie pentru a procesa tot deșeul pe care îl producem.

Răspunsul meu: Cui îi pasa de asta? Dacă este suficientă tehnologie va fi posibil să producem chiar și mai mult.

Comentariu: Al treilea motiv sunt resursele naturale limitate.

Răspunsul meu: Nimeni nu este interesat nici de asta. Le vom găsi. Hai să zburăm pe luna și să le aducem de acolo.

Comentariu: Al patrulea motiv este creșterea inegalității dintre saraci și bogați. Chiar și în perioada post-coronavirusului poate fi văzut că bogații devin mai bogați. Și toată lumea are un egoism uriaș și oamenii este puțin posibil să îl tolereze.

Răspunsul meu: Desigur că nu o vor face. Bogații va trebui să plătească un anumit procent din venitul lor uriaș pentru a atenua lipsa încântării săracilor.

Comentariu: Al cincelea motiv este incertitudinea. Ei spun că este un termen “efectele asupra veniturilor”. Chiar și oamenii care au bani se tem să îi cheltuie din cauza incertitudinii așa că economia consumerista ajunge la finalul ei.

Răspunsul meu: Nu ai unde să îi cheltui! Oferă-le ceva ca ei să poate să îl producă și să facă bani pe el.

Comentariu: Ei se tem să cheltuie banii deoarece ei nu stiu ce se va întâmplă mâine cu angajarea. Nu este nicio încredere în viitor.

Răspunsul meu: Atunci acești oameni nu sunt cu adevărat bogați. O persoană bogată este cel care are practic posibilități nelimitate să acopere mai mult decât nevoile sale vitale.

Comentariu: Al șaselea motiv este dezvoltarea tehnologiei, care va duce la o și mai mare divizare a bogaților și săracilor și în consecință cu șomajul.

Răspunsul meu: Desigur, deoarece nu este niciun consum. Prin urmare, războaie mari au loc periodic. Însă astăzi ele sunt foarte scumpe și nimeni nu știe cum se vor termina.

În principiu, cândva războaiele rezolvau problemele, dar astăzi nu deoarece nu sunt granițe: mergi unde vrei, trăiești unde vrei. Poți să cumperi orice pașaport. Prin urmare nu sunt motive obiective pentru războaie. Doar războaiele religioase, ideologice rămân.

Întrebare: Al șaptelea motiv este o schimbare în nevoile interioare ale omului. În opinia ta, acesta este principalul motiv?

Răspuns: Da. El omoară orice altceva. Acesta este finalul economiei consumeriste.

Acum virusul distruge un avion industrial uriaș care a fost condus de turism și călătorii. Hotelurile din jurul lumii, avioanele, vasele de croazieră, ghizii și mase imense de bunuri asociate cu această industrie, toate acestea nu mai există și nu vor exista. Oamenii nu vor să hoinărească în jurul lumii. Nu este nimic care să îi ademenească.

Ceva trebuie să fie făcut cu miile de avioane inutile. Poate să le ducă undeva în deșert. Ei spun că ele pot fi ținute bine acolo. Și ce va ieși acolo? Un muzeu al erei noastre? Dar nu poți să scapi de asta. Este gata! Trebuie să înțelegem că noi nu putem să construim o lume nouă cu jucării vechi.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului” 6/4/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: