“Motivul din spatele miliardelor de doze de vaccinuri anti-Covid promise de G7 țărilor sărace” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Motivul din spatele miliardelor de doze de vaccinuri anti-Covid promise  de G7 țărilor sărace

La încheierea recentei Adunări G7 din Marea Britanie, participanții au promis un miliard de doze de vaccin Covid către țările sărace ca „un mare pas către vaccinarea lumii” potrivit BBC. Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, a cărui țară a prezidat summit-ul, a declarat că „lumea vrea să vadă că respingem unele dintre abordările egoiste, naționaliste, care au afectat răspunsul global inițial la pandemie și să ne canalizăm toate diplomele, economiile și puterea științifică pentru a învinge Covid definitiv”.

Cu sinceritate, mă îndoiesc că preocuparea lumii este prioritatea G7. Pot înțelege de ce ar dori să calmeze sau să îmblânzească cumva pandemia, dar nu cred că este din remușcări pentru comportamentul lor anterior sau că și-au schimbat brusc abordarea. De asemenea, nu cred că pandemia s-a încheiat, în ciuda existenței vaccinurilor. Poate că nu va erupe la fel de exploziv ca înainte, dar va continua să ne deranjeze pentru o lungă perioadă de timp.

Nu este ca și când ar trebui să ne temem de Covid; umanitatea se confruntă cu nenumărate amenințări permanente, iar Covid nu este cea mai rea dintre ele. Luați HIV de exemplu, există încă în jurul nostru și încă ne sperie, dar am învățat să trăim cu el. Întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem nu este de ce nu putem anihila astfel de plăgi, ci de ce apar. Este ca și cum natura încearcă să ne spună ceva, dar refuzăm să ascultăm, așa că trebuie să încerce moduri diferite și la volume diferite pentru a ne atrage atenția.

Când vom asculta în cele din urmă, vom realiza că mesajul naturii este foarte simplu: nu mai maltratați natura și nici unii pe alții. Exploatarea reciprocă și a naturii distruge tot ceea ce ați muncit atât de mult pentru a construi, tot ceea ce a construit natura și dacă le stricați vă veți ruina. Cu câteva decenii în urmă, discuţia despre schimbările climatice era considerată subversivă sau cel puțin inovatoare și avangardistă. Astăzi este la ordinea zilei. Acest lucru nu vorbește în favoarea noastră, ci mai degrabă arată cât de puțin am făcut pentru a rezolva problema.

Dar, în realitate, schimbările climatice nu sunt problema noastră reală. „Clima” dintre noi este problema. Dacă vom rezolva acest lucru, vom rezolva orice altceva, inclusiv schimbările climatice, Covid, HIV și orice altă problemă. Atmosfera dintre noi ne face să poluăm resursele de apă, ne face să purtăm războaie reciproce, militare sau economice, pentru că pentru a le câștiga, suntem dispuși să epuizăm pământul, să înrobim populații întregi, să creștem prețul alimentelor de bază și al energiei fără niciun motiv și să facem tot ce putem pentru a ne răni dușmanii care sunt practic toți, în afară de noi. Cu alte cuvinte, ura noastră unul față de celălalt este cauza principală a tuturor problemelor noastre, iar Covid-19 este doar un simptom minor al acestei boli de ură. Vindecă ura și vei vindeca orice altceva.

Sper că în viitorul apropiat, omenirea își va reveni, își va lua viitorul în mâini și va pune în aplicare un program educațional global de solidaritate care se va concentra pe unirea întregii familii de națiuni. Scopul său nu va fi să submineze suveranitatea națiunilor, să preia economiile lor sau să le facă rău în alt mod, ci să salveze omenirea de autodistrugere.

G7, fiind un grup al unora dintre cele mai puternice și influente națiuni de pe Pământ, poate și ar trebui să dea un exemplu de astfel de mișcare. Am puține speranțe că o vor face, dar știu că trebuie, la fel ca noi toți. Mă tem că cealaltă opțiune este foarte sumbră și plină de agonie. Nu aș vrea ca nepoții și copiii noștri să crească într-o lume moartă și plină de ură.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed