“Munca de acasă – De la obligatoriu la atrăgător” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinMunca de acasă – De la obligatoriu la atrăgător

Chiar dacă multe birouri s-au redeschis și majoritatea companiilor de înaltă tehnologie și-au rechemat angajații, mulți oameni preferă sau chiar cer să continue să lucreze de acasă. Mulți dintre ei sunt dispuși să-și reducă salariile sau alte beneficii în schimbul confortului de a rămâne acasă, de a petrece mai puțin timp pe drum și de a atenua o parte din stresul unui loc de muncă cu normă întreagă. În general, se pare că oamenii au pierdut o mare parte din impulsul care ar fi trebuit să-i anime. În schimb, ei par mulțumiți să treacă peste toate și să ducă un stil de viață confortabil și ușor.

Este interesant de văzut cum se poate evapora atât de repede cultura muncii excesive pe care Occidentul s-a străduit să o cultive timp de aproape un secol și care a început spre sfârșitul Marii Depresii. Obișnuiam să ne gândim la tineri ca fiind ambițioși și motivați, dar se dovedește că această mentalitate a dispărut, „eliminată” de virus.

Astăzi, oamenii par mulțumiți să trăiască pur și simplu. Și într-adevăr, de ce nu? Până la începutul consumismului oamenii nu erau atât de tulburați de realizări; voiau să se întrețină pe ei înșiși și familiile lor și dacă reușeau, erau fericiți. Ce s-a întâmplat? Sunt oamenii cu cariere de succes mai fericiți decât alții? Nu sunt deloc sigur că sunt.

Ceea ce îi face pe oameni fericiți este dezvoltarea interioară, atunci când își realizează potențialul personal și simt că viața lor are un sens și un scop. Dacă ne putem asigura existența noastră fizică, atunci fericirea noastră depinde de realizarea potențialului nostru interior. Și mai ales astăzi, realizând că potențialul este legat de conexiunile noastre sociale.

Când oamenii dezvoltă conexiuni sociale pozitive, când se susțin reciproc și se ajută reciproc să crească se simt fericiți, mulțumiți și în siguranță. Sunt fericiți să contribuie cu priceperea și abilitățile lor către societate, iar restul membrilor societății fericiţi să facă la fel. Împreună, își maximizează potențialul personal, ridică societatea pe noi culmi, le permit celorlalți să beneficieze de realizările lor și uşurează și altora realizarea propriului potențial.

Și ceea ce este cel mai important, realizează acest lucru fără tensiunea unui loc de muncă exigent, competitiv, care îi epuizează până la punctul în care nu au energie pentru a socializa. Momentul în care slujbele și carierele au forțat oamenii să devină singuri și triști, se apropie de sfârșit. Acum, când am fost împinși să lucrăm mai puțin, să călătorim mai puțin și să gândim mai mult, suntem gata să realizăm ce dar este să ne preocupăm de ceilalți mai degrabă, decât să ne preocupăm doar de noi înșine.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed