“Naşterea unei lumi noi” (Thrive Global)

Jurnalul “Thrive Global” a publicat noul meu articol: “Naşterea unei lumi noi

Noua realitate pozitivă pe care o putem aștepta după criza coronavirusului

FOTO: Un broker poartă o mască în timp ce lucrează la nivelul Bursei din New York (NYSE), în timp ce clădirea se pregătește să se închidă pe termen nedefinit, din cauza epidemiei de coronavirus (COVID-19) din New York, SUA, 20 martie , 2020. REUTERS / Lucas Jackson / Photo File

Incertitudinea, frica și anxietatea sunt agenții de contaminare masivă, atunci când oamenii se confruntă cu o schimbare bruscă și drastic, precum cea pe care o experimentăm acum cu pandemia de coronavirus, dar epidemia este de fapt un preludiu al unei schimbări pozitive profunde. Cuvântul mashber (criză) în ebraică înseamnă „locul nașterii”. Această epidemie semnalează de fapt începutul a ceva nou.

În mod similar, în lucrările lui Hipocrate, termenul de „criză” a fost folosit pentru sfârșitul unei boli. Deși, pentru a experimenta un nou început, trebuie să depășim o perioadă de tranziție, care poate fi dureroasă și dramatică, ca și în cazul durerilor de naştere. Lumea face față contracțiilor puternice declanșate de COVID-19, în toate domeniile posibile ale societății umane, deoarece planeta nu mai poate face față atitudinii oamemilor față de natură.

„Criza ne ajută să atingem acel nivel de conștientizare – acolo unde începem să ne simțim ca părți ale unui singur sistem, un singur mecanism. În structura circulară în care existăm, numai împreună putem da naștere unei noi realități, la un grad mai înalt, pozitiv, a umanităţii. ”

Michael Laitman

Scopul creației

Planul creației este de a ridica umanitatea la un nou nivel de existență. Astfel, loviturile care afectează în prezent umanitatea sunt, de fapt, forțe imense de la natură pentru a se proteja și vindeca pe sine, arătându-ne ceea ce facem greșit: grija doar pentru noi înșine, în detrimentul altora – un ego uman greşit direcţionat. Îi vom înțelege mesajul prin încercarea de a deveni o parte integrantă a ecosistemului – căruia cu toții îi aparţinem – în loc să îl folosim greşit și să-l sabotăm.

Ceea ce acum percepem ca o situație insuportabilă este, de fapt, o acumulare și intensificare a numeroase crize, pe mai multe niveluri, pe care le-am acumulat de mult timp, nu numai ecologic, ci și financiar; între cupluri, familii și oameni; în fiecare aspect al vieții noastre. Epidemia nu a ajuns din întâmplare, ci servește unui scop: vindecarea deconectării noastre și a relațiilor dezechilibrate, care rănesc natura.

Să ne regândim prioritățile

Ne-am construit lumea în așa fel încât am devenit sclavi moderni, muncind 12 ore/zi, făcând naveta, înainte și înapoi. Copiii, cu greu își petrec timp cu părinții. Guvernele au tipărit bani și au creat datorii, iar societatea a creat mormane de produse inutile. Apariția virusului ne-a obligat să analizăm ce avem în această lume și să ne punem întrebarea: pentru  ce trăim? Este ca să câștigăm bani? Sau este ca să avem copii și să murim? Trebuie să parcurgem un proces de evaluare pentru a găsi răspunsuri.

Ar fi naiv să credem că trecerea la o nouă realitate ar fi ușoară și simplă, dar trecerea trebuie să aibă loc. Mii de vieți se pierd, în timp ce economia globală ar putea fi sortită prăbușirii. Astfel, în aceste circumstanțe este greu de văzut lumina la orizont. În urmă cu mii de ani, înțelepciunea Cabala se referea la aceste vremuri ca la unele speciale, perioadă în care schimbări importante vor fi revelate, după ce am depășit dezvoltarea noastră egoistă, un timp care ne duce în cele din urmă la o reînnoire remarcabilă. După cum a scris Cabalistul Yehuda Ashlag (Baal HaSulam): „Mintea vede prin ce a trecut și își corectează viitoarele purtări.” (Scrierile ultimei generații)

Care va fi rezultatul crizei actuale? Sperăm că vom deveni mai înțelepți, deoarece vom vedea mai clar ceea ce contează cu adevărat în viață. De asemenea, sper că vom stabili o lume nouă și mai echilibrată, în care nu vom simți nicio împlinire din a profita de alții pentru câștig personal și să dăunăm mediului, datorită realizării faptului că, la sfârșitul zilei, vor fi consecințe negative pentru toți. Această transformare pozitivă va avea nevoie de un proces treptat de adaptare la această nouă realitate și va cere de la fiecare dintre noi să ne implicăm activ în construirea unei societăți care este complet conectată. Cum? Studiind și copiind atributele naturii, unde totul este interdependent, existând în echilibru și relații reciproce, unde toate părțile schimbă hrana și informația necesară, pentru bunăstarea întregului sistem.

Criza ne ajută să atingem acel nivel de conștientizare – acolo, unde începem să ne simțim ca părți ale unui singur sistem, un singur mecanism. În cadrul structurii circulare în care existăm, numai împreună putem da naștere unei noi realități a umanității, într-un grad mai înalt, pozitiv.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed