“Națiunile Arabe ți Israel vor avea vreodată pace?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, Pe Quora: Națiunile arabe și Israel vor avea vreodată pace?

Un editorial publicat de cotidianul cuveitian Arab Times a cerut statelor din Golf să normalizeze relațiile cu Israelul. Editorul-șef al Arab Times, Ahmed al-Jarallah, a îndemnat că „Toate statele din Golf ar trebui să normalizeze relațiile cu Israelul datorită faptului că pacea cu această țară cea mai avansată este ceea ce trebuie făcut” și a condamnat, de asemenea, sprijinul statelor din Golf pentru Palestina, menționând că atitudinea negativă a palestinienilor față de statele din Golf, în schimb, este o „insultă”.

În general, normalizarea dintre Israel și țările arabe este un fenomen pozitiv, dar depinde de atitudinea noastră față de realitate, umanitate și verii noștri. În raport cu realitatea, trebuie să luăm în considerare modul în care aducem pacea și armonia în lume. În ceea ce privește umanitatea, trebuie să căutăm cum să realizăm o educație care să poată ghida umanitatea asupra modului în care să se conecteze pozitiv peste diferențele și diviziunile sale și, făcând acest lucru, să realizăm o viață cu totul nouă de bunătate și fericire. Și atitudinea noastră față de verii noștri arabi ar trebui să fie aceea că dorim să-i aducem mai aproape de noi decât chiar și restul umanității.

Lumea arabă va înțelege că este benefic să facem pace cu Israelul atunci când noi, evreii, ne vom înmuia inimile și ne vom conecta pozitiv unii cu alții. Făcând pace între noi, atunci în aceeași măsură și cu atât mai mult, vom vedea cum se ivește pacea între noi și arabi, palestinieni și toți ceilalți. Implementând conexiuni pozitive între ele, lumea ar primi, de asemenea, impulsul de a face acest lucru.

Ca principiu, dacă există unitate evreiască, atunci unitatea și nenumăratele ei efecte pozitive s-ar răspândi în întreaga lume. La fel, dacă diviziunea și ura domnesc între evrei, atunci și astfel de calități negative se extind în întreaga lume.

Astfel, am fi înțelepți să ne imaginăm că relațiile pe care le implementăm între noi – chiar și în Israel, între toți cei care trăiesc în granițele sale – influențează întreaga realitate, toate națiunile și literalmente fiecare persoană. Înțeleg că este greu să înțelegi, să descrii și să fii de acord cu un astfel de concept, dar este totuși adevărul.

Bazat pe videoclipul „ Editorul  Arab Times cere normalizare între Israel și statele din Golf – Răspunsul unui cabalist” cu kabbalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi.
Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: