“Natura inaugurărilor și discursurilor de unitate” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNatura inaugurărilor și discursurilor de unitate

Discursul de inaugurare al lui Joe Biden a fost despre unitate. El a spus că întregul său suflet constă în „Unirea Americii împreună, unirea poporului nostru și unirea națiunii noastre”. Spectatorii de pe YouTube nu au fost convinși. O oră mai târziu, Biden a semnat o serie de ordine executive, care au inversat total politicile lui Trump.

În urmă cu patru ani, discursul de inaugurare al lui Donald Trump a cerut de asemenea unitate. Dar imediat ce a preluat funcția, a început să „cureţe mlaștina”, așa cum o numea el. Practic, el a făcut tot ce a putut pentru a anula obiectivele și eforturile lui Obama.

Puteți avea o părere despre politică, fiind mai bună pentru America sau mai bună pentru lume, dar dacă unitatea nu este în partea de sus a listei, trebuie să știți că susțineți o politică greșită. Era ideologiilor dominante care dictează politici s-a încheiat. Am devenit prea interconectați în întreaga lume pentru a putea susține o parte sau o ideologie și a-i oprima pe alții. Am devenit un singur corp. Dacă mâna stângă este ocupată cu legarea mâinii drepte, atunci ambele mâini nu pot funcționa și întregul corp nu poate lucra, mânca sau să facă orice altceva. Dar dacă este invers și ambele mâini sunt libere și lucrează împreună, atunci nu există nicio limită pentru ceea ce poate face acel corp.

Globalizarea înseamnă dependență reciprocă. Cu toate acestea înseamnă și sprijin reciproc. Prima se întâmplă în mod natural, deoarece produsele și alimentele sunt produse în mai multe țări, iar lanțurile de producție devin multinaționale. Acestea din urmă pot veni doar prin eforturi conștiente și continue, deoarece tendința noastră naturală este să ne susținem doar pe noi înșine și este nevoie de realizarea și acceptarea interconectărilor noastre, pentru a ne sprijini reciproc de bună voie. Cu toate acestea, astăzi, numai dacă ne sprijinim unii pe alții putem avea o viață decentă pe Pământ.

Gândește-te din nou la mâinile tale. Dacă aveți nevoie să vă scărpinați capul, o mână o poate face în timp ce cealaltă face altceva de care să beneficieze restul corpului, cum ar fi să țineți o ceașcă de cafea. Dacă mâinile se certă, care dintre ele va scărpina și care dintre ele va ține cafeaua, vom rămâne cu mâncărimea și însetaţi la nesfârșit.

În prezent, omenirea și Statele Unite au probleme mai mari decât cafeaua și capul cu mâncărimi. Viața a milioane de oameni este pe muchie de cuţit. Covid-19 se dezlănțuie în toată SUA și în întreaga lume; economia globală este în cădere liberă, iar foametea la nivel mondial este un pericol real și iminent. Certurile asupra locurilor de putere sunt infantile în astfel de momente, totuși exact asta fac liderii noștri din întreaga lume.

Astăzi, o politică potrivită trebuie să cuprindă întreaga națiune, să nu excludă pe nimeni și să făureascăsolidaritatea și sentimentul de camaraderie, ca a fraților de arme. Într-adevăr, suntem în război. Luptăm împotriva virusului; luptăm împotriva foametei și luptăm împotriva sărăciei. Dar, mai presus de toate, luptăm în principal împotriva urii care explodează printre noi. Acesta este adevăratul nostru dușman. Dacă vom putea inversa ura și ne vom da seama de beneficiile pe care fiecare individ le poate aduce umanității, ne-am da seama cât de lipsit de sens este să urâm şi cum ne compromite asta propriile capacități ca societate și ca indivizi și cum ne pune în pericol viitorul.

Unitatea nu va fi construită de politicieni, ci mai degrabă de oamenii obișnuiți. Politica, prin definiție, își propune să împartă. Dacă ar viza unitatea, nu ar mai fi nevoie de atât de mulți politicieni, întrucât toată lumea ar fi unită. Pornindu-ne unul împotriva celuilalt, ei ne împart și ne fac pe fiecare dintre noi să susțină un partid diferit. Drept urmare, le oferim putere, iar ei ne dau mai multă ură unul pentru celălalt, astfel încât să le dăm și mai multă putere. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să ne așteptăm ca politicienii să împace oamenii. Trebuie să rupem singuri acest cerc vicios, să decidem că ura este nedorită aici și să începem să explorăm cum putem lucra împreună pentru a construi o națiune mai unită și o lume mai unită.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: