“Nebunia războiului” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Nebunia războiului

S-a vorbit mult în ultimul timp despre crime de război. Definiția crimelor de război este foarte largă, așa că există multe nedreptăți care se încadrează în categoria crimelor de război. Ceea ce era obișnuit pentru cuceritorii din trecut este acum adesea considerat o crimă de război. Pentru a eradica crimele de război trebuie să abolim războiul. Deoarece acest lucru este în prezent nerealist, ar trebui cel puțin să-i cruțăm pe cei care nu sunt cu adevărat implicați, și anume copiii, femeile și bărbații în vârstă. Acesta ar fi un prim pas în direcția corectă.

În vremuri străvechi un rege victorios jefuia și lua pentru sine tot ce avea regele său rival. Era considerat un drept inalienabil al regelui triumfător și o recompensă considerată de la sine înțeles.

Pe măsură ce morala umanității a evoluat, a determinat că un astfel de comportament era inacceptabil. Deoarece o mare parte a populației nu ia nicio decizie și nu ia parte la lupte, acea parte ar trebui exclusă de la pedeapsă. În special, aceasta se referea la copii, care nici măcar nu înțeleg despre ce este războiul, la femei, care nu participă la război, și la bărbați în vârstă, care nu pot participa la lupte. În total, aproximativ 70-80% din populație ar trebui să fie scutită de pedepse sau acțiuni de represalii. Această populație este, de asemenea, punctul central al regulilor care definesc crimele de război, pentru a proteja acele populații vulnerabile și neimplicate.

În vremurile anterioare, războaiele erau în mare parte asupra teritoriului, deoarece pământul însemna recolte, iar recoltele însemnau provizii și bogăție. Astăzi însă, teritoriul nu are niciun rol în determinarea bogăției unei țări, așa că singurele stimulente rămase pentru război sunt prestigiul și autoglorificarea.

Deși este de înțeles că cineva și-ar câștiga renume pentru a fi un mare comandant pe câmpul de luptă, războaiele de astăzi sunt adesea purtate în orașe, în zone civile, iar majoritatea victimelor sunt tocmai populațiile care nu au nimic de-a face cu războiul: copii, femei și bărbați în vârstă. Cum îl va ajuta o rachetă care dărâmă un bloc de locuințe să câștige războiul pe cel care a tras-o?

Mentalitatea egocentrică conform căreia plătirea soldaților pentru a lupta în războaie și insuflarea bugetului meu pentru arme de înaltă tehnologie demonstrează că ideologia mea este complet irațională. Ce legătură există între ideologia mea și uciderea altor oameni, care ar putea să creadă altceva sau să nu creadă în nimic și vor doar să trăiască, să aibă copii și să-și ducă viața în pace?

Dacă face ceva, o astfel de mentalitate face ca ideologia mea să fie fundamental defectuoasă. La urma urmei, dacă rezultatul ideologiei mele este aspirația de a anihila toate celelalte școli de gândire și de a șterge oamenii care cred în ele, atunci ideologia mea este în mod inerent nedreaptă.

Soluția împotriva nebuniei războiului va veni doar atunci când ne vom răsturna regele: propriul nostru egoism. Ne apropiem treptat de conștientizarea faptului că egoismul duce omenirea la marginea unei stânci. Întrebarea este dacă ne vom da seama în timp, că dacă îl lăsăm să conducă ne va distruge pe toți, sau așteptăm până când vedem cu ochii noștri că nu există limită pentru ceea ce poate face egoul. Dacă așteptăm, atrocitățile pe care le-am văzut până acum vor fi raiul în comparație cu iadul pe care ego-ul îl va aduce asupra noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed