“Nici Biden, nici Obama, nici orice alt lider – Există o singură superputere” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNici Biden, nici Obama, nici orice alt lider – Există o singură superputere

U.S. President Joe Biden descends from Air Force One at Ben Gurion International Airport in Lod, near Tel Aviv, Israel, July 13, 2022. REUTERS/Ammar Awad

Spre deosebire de agitaţia din jurul aterizării Air Force One cu președintele Joe Biden la bord, nu sunt entuziasmat de sosirea lui în Israel. Nu am avut niciodată încredere în el, cu atât mai puțin în Obama, și același lucru este valabil pentru orice lider mondial. Oricum își percep conducerea, știu că inimile lor sunt guvernate de aceeași putere singulară care există în lume: puterea conexiunii.

Deoarece Israelul se simte dependent de Statele Unite pentru securitatea sa, există o anumită îngrijorare că declinul evident al puterii și dominației globale a SUA va avea un impact negativ asupra poziției Israelului în lume. În opinia mea, aceasta este o abordare greșită. Noi suntem Israel, națiunea care a inventat termenii „responsabilitate reciprocă” și „solidaritate”; datorăm puterea noastră unității noastre și nimănui altcuiva. Când suntem împreună, suntem invincibili. Nimeni nu ne va învinge când vom fi uniți, pentru că nimeni nu va dori să lupte împotriva noastră. Dimpotrivă, toată lumea ne va urma atât timp cât ne dedicăm unii altora.

„În timp ce liderii Israelului și Statelor Unite fac declarații în timpul recepției oficiale de pe aeroportul Ben Gurion de lângă Tel-Aviv, reafirmându-și angajamentul reciproc față de securitatea Israelului și față de colaborarea pe care intenționează să o aprofundeze, știu că există doar un lucru la care israelienii trebuie să se angajeze şi anume unul față de celălalt. Există o singură superputere în lume: superputerea conexiunii.”

Când poporul evreu s-a unit pentru prima dată într-o națiune, singurul lor factor coagulant a fost credința în unitate şi odată cu ea au realizat tot ceea ce au realizat. Când o națiune este unită – au învățat ei, nimic nu o poate birui și niciun munte nu este prea înalt.

Prin urmare, îmi pun credința în unitatea noastră. Dacă restabilim solidaritatea și responsabilitatea reciprocă pe care strămoșii noștri le-au cultivat între ei vom atinge măreția. Economia noastră va prospera, dușmanii noștri vor dispărea și lumea va dori să învețe din exemplul nostru. Va fi exact așa cum a fost în zilele celui de-al Doilea Templu, înainte ca disputele să ne separe. În acele zile, scrie cartea Sifrei Devarim, oameni din alte națiuni „se urcau la Ierusalim și vedeau pe Israel… și spuneau: „Este potrivit să ne agățăm numai de această națiune”.

La fel ca atunci, așa și acum, dacă vrem să dobândim măreția nu ar trebui să căutăm ajutorul la lideri străini; ar trebui să ne deschidem inimile unul față de celălalt și să lăsăm superputerea unității să prevaleze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed