Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită

49.01Comentariu: De ce persoanele altruiste provoacă foarte des nu recunoştinţă, ci resentimente? Experții spun că asta se întâmplă pentru că ne îndoim de abnegația lor și vedem calculul din spatele tuturor acţiunilor lor. Astfel, faptele bune se transformă într-un minus consistent. Psihologii numesc acest fenomen de masă „sindromul derogării celor care fac bine”.

Se crede că cea mai sigură modalitate de a evita disprețul faptelor bune este să le faci în secret. Dacă alții află din greșeală despre ele, iar acest lucru va avea în cele din urmă un impact pozitiv asupra reputației tale, consideră-l doar un bonus. Oscar Wilde a spus foarte frumos: „Cel mai frumos sentiment din lume este să faci o faptă bună în mod anonim și să afle cineva.”

Răspunsul meu: Da. Alții află „întâmplător” între ghilimele.

Întrebare: Înseamnă că lumea noastră este construită în așa fel încât să nu putem face nicio acțiune altruistă?

Răspuns: Nu putem în niciun fel. Aceasta este natura noastră. Nu putem decât să facem mizerie peste tot, folosim, spargem și încălcăm. Nu putem acționa în alt mod. Prin urmare, trebuie să ne gândim la modul de a ne limita în mod rezonabil, în așa măsură încât să încălcăm cât mai puțin tot ce ne înconjoară.

Acest lucru este posibil doar prin educarea omului.

Întrebare: Există o faptă bună la nivelul lumii noastre?

Răspuns: O faptă bună la nivelul lumii noastre este atunci când ne tratăm lumea ca pe un cămin, comun tuturor, și suntem ca o singură familie și avem grijă de toată lumea.

Dacă o persoană are o astfel de atitudine, atunci desigur că vom pune această lume în ordine. Am depășit un vârf de consumerism excesiv, distrugere și denaturare a tot ceea ce este posibil, iar acum trebuie să punem puțin totul în ordine, adică să ne limităm în tot ceea ce nu este necesar.

Întrebare: Poate omul să ajungă la asta?

Răspuns: Natura îl va forța. Există așa ceva ca fiind necesar și suficient. Este necesară restrângerea reciprocă de către noi toți, care este voluntară și acceptată de fiecare dintre noi pentru a face ne planeta confortabilă pentru noi înșine și pentru generațiile viitoare.

Comentariu: Dar oamenii spun: „Asta este ceea ce dorim”. Există multe astfel de mișcări.

Răspunsul meu: Ei nu fac nimic cu adevărat. Nu o putem face cu forța și nici nu o putem face strigând în careuri.

Întrebare: Cum putem face asta?

Răspuns: Prin educarea oamenilor! Toți acești ecologisti și Greenpeace fac doar mult zgomot și provoacă ură și neîncredere.

Întrebare: Care ar trebui să fie baza acestei educații?

Răspuns: Să transformăm întreaga umanitate într-o familie și întregul Pământ într-un apartament confortabil pentru toată lumea, în casa noastră.

Natura ne va obliga să facem asta. Suntem într-o astfel de stare. Poate vom trece prin altceva. De exemplu, ar putea exista un război mondial și jumătate din umanitate sau cea mai mare parte din ea să fie distrusă. Se va ajunge oricum la asta. Natura aduce totul la echilibru.

Întrebare:: Vă dați seama că acesta este un proces educațional foarte lung, având în vedere cine este omul?

Răspuns: Acesta este un proces lung, dar depinde de înțelegerea necesității lui.

Întrebare: Cine poate fi profesor în astfel de școli, în astfel de universități ale vieții?

Răspuns: Cineva care s-a ridicat puțin peste nivelul său natural egoist poate fi un profesor.

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 12/2/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: