“Nici un sens și nici o sinceritate în remușcări” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNici un sens și nici o sinceritate în remușcări

Se pare că suntem în epoca remușcărilor. Ofițerii de poliție din America îngenunchează în fața americanilor negri; Emmanuel Macron a recunoscut „utilizarea torturii de către țara sa în războiul din Algeria” și, mai recent, a recunoscut „Vinovăția pentru genocidul din Ruanda” a Franței. De asemenea, recent, „Germania recunoaște oficial genocidul din Namibia din epoca colonială”, iar în urmă cu câțiva ani, prim-ministrul canadian Justin Trudeau și-a cerut scuze „pentru abuzuri și„ pierderi culturale profunde ”în școlile indigene”.

Aceste scuze răsfață ego-urile oamenilor, dar nu dau rezultate pozitive. Dacă fac ceva, este că vor crea și deja creează, o distorsiune către cealaltă extremă. Și mai rău, compensația financiară oferită drept recompensă nu va face decât să exacerbeze problemele națiunilor victime. Le va ruina modul de viață fără să le ofere o alternativă durabilă. Dacă vrem să ajutăm țările în luptă și ar trebui să o dorim pentru că fac parte din familia națiunilor, ar trebui să investim în educație pentru umanism, solidaritate, responsabilitate reciprocă. Aceasta este modalitatea de a construi națiuni prospere și nu prin simpla inundare a acestora cu bani.

Regimul Apartheidului din Africa de Sud a fost greșit, nedrept și rasist și ar fi trebuit revocat, așa cum a fost în cele din urmă. Cu toate acestea, pentru că asta s-a întâmplat fără a educa mai întâi oamenii eliberați, rezultatele au fost oribile. La sfârșitul Apartheidului, randul, moneda Africii de Sud, era puțin peste 3,5 pe 1 dolar SUA. Până în 2018, cursul de schimb era de 13,2 rands pe dolar. La fel, PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut de la 13.000 de dolari SUA la sfârșitul regimului apartheidului la 4.100 dolari SUA în 2018.

Chiar și pentru opresori, scuzele nu reprezintă o soluție. Nu poate fi niciodată o scuză sinceră, deoarece ego-ul nu va recunoaște niciodată că a făcut ceva greșit, așa că dacă oamenii își cer scuze pentru greșelile din trecut, aceștia sunt nesinceri, iar nesinceritatea împiedică o corectare reală. De asemenea, atunci când țările caută bani drept recompensă și nimic mai mult, nu este o cerere având în vedere beneficiul populației.

Singura modalitate de a ridica oamenii de la nivelul lor actual la unul superior este educația. Și prin educație, mă refer în primul rând la educație pentru umanism, solidaritate și responsabilitate reciprocă. Odată ce o țară va realiza acest lucru, orice altceva se va aşeza la locul său.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed