“Nicio încetare a focului nu va stinge flăcările urii dintre noi” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNicio încetare a focului nu va stinge flăcările urii dintre noi

Nu există niciodată un moment monoton pentru Israel. Chiar dacă se vorbește despre încetarea focului, publicul nu are încredere că barajele grele se vor opri pentru mult timp. Amenințările persistă atât în sud (din Hamas în Gaza), cât și în nordul țării cu rachete lansate de Hezbollah din Liban pe teritoriul israelian. Deci, întrebarea care apare din nou este, când se va termina agresiunea odată pentru totdeauna? Mingea este în curtea noastră, în curtea națiunii evreiești.

Ura față de noi nu se oprește niciodată. Israelul este în permanență asediat, cu presiuni și atacuri repetate, nu numai de la Hamas și Hezbollah ci de la Iran și alte elemente ostile din întreaga lume. Se spune: „Inima miniștrilor și a regilor este în mâinile lui Dumnezeu”, așa că și atunci când Statele Unite și alte națiuni fac presiuni asupra noastră pentru a ajunge la o încetare a focului, presiunea reală și puternică vine dintr-o sursă mai profundă, din adâncurile naturii.

Trăim într-un sistem integral și suntem organizați într-o rețea care leagă întreaga rasă umană și care funcționează conform legilor stricte ale naturii. Centrul principal al acestui trafic global interconectat este poporul Israel.

„Națiunea israeliană a fost construită ca un fel de poartă de intrare prin care scânteile purității ar străluci asupra întregii rase umane din întreaga lume”, a scris cel mai important rabin cabalist Yehuda Ashlag în articolul său „The Arvut” (Garanția reciprocă).

Cu alte cuvinte, națiunea israeliană are un rol semnificativ de jucat în viața tuturor celor din lume. Ni s-a dat o sarcină din ziua în care am stat la poalele Muntelui Sinai, uniți ca un singur om cu o singură inimă, când am semnat o garanție reciprocă și am acceptat să fim o lumină pentru națiuni. Din acel moment, am primit Tora, lumina, metoda de unire a lumii – înțelepciunea Cabala.

De atunci, funcția poporului evreu a fost redefinită în funcționarea interioară a realității: atât timp cât poporul Israel este unit deasupra punctelor de vedere opuse, atunci puterea conexiunii interne dintre ei aprinde scântei de lumină, o forță pozitivă care este proiectată către toate națiunile lumii din rețeaua globală. Pe de altă parte, dacă poporul evreu cedează egoismului – propriul beneficiu în detrimentul altora – și urii reciproce, este ca și cum ar bloca conducta de oxigen pentru întreaga umanitate, stingând scânteile de lumină.

Blocajul nu este vizibil, dar este simțit puternic în inimile oamenilor și ale națiunilor. Animozitatea împotriva evreilor cucerește și sufocă oamenii lumii până când izbucnește în discursuri și acțiuni antisemite de ură. Cu cât lipsa de lumină și frustrare se intensifică în națiunile lumii, cu atât mai mult îi obligă să ia măsuri, să caute să-i anihileze pe evrei, oriunde s-ar afla.

Deci, nu este o chestiune de principiu că ar trebui să fim primii care să afişăm o imagine spectaculoasă a victoriei și nici nu ne va ajuta dacă vom crește mecanismele de descurajare sau vom crește acțiunile de represalii, dacă nu avem mare grijă să fim uniți în interior – nu „uniți” așa cum suntem acum- pentru că cei din afară ne presează să ne îmbrățișăm unii pe alții în timp ce ne strângem în adăposturi, ci uniți într-o adevărată unitate din inimă, durabilă.

Dacă încercăm doar să ascundem presiunea asupra noastră, înarmându-ne cu o varietate de argumente corecte și împodobindu-ne cu informații elocvente pentru ochii presei globale, nu vom rezolva problema; până în prezent am eșuat în aceste tactici. Trebuie să ascultăm cererea internă și subiacentă a lumii către noi: unitatea evreiască.

Primul pas pentru calmarea atacurilor asupra noastră trebuie să înceapă prin a recunoaște și a fi de acord că se trage cu foc asupra noastră pentru că nu suntem un popor coeziv, literalmente. Presiunea internațională asupra noastră ar trebui folosită pentru a ne conștientiza obligația: să aducem în lume metoda conexiunii, să dăm exemplu și să predicăm umanității din nou marea regulă a Torei: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Numai din iubire va înflori pacea în lume.

Dacă înțelegem decalajul dintre situația noastră actuală și situația dorită pe care sistemul de legi naturale ne-o cere, vom înțelege că trebuie mai întâi să aducem o încetare a focului în relațiile dintre noi ca evrei. Apoi, vom face ca lumea să ne trateze cu amabilitate, cu prietenie și simpatie și vom fi plini de bucurie pentru că, așa cum este scris: „În Israel este secretul unității lumii”, Rav Kook (Orot HaKodesh).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed