“Nimic înţelept în ideea lui Elon Musk de a coloniza planeta Marte” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Nimic înţelept în ideea lui Elon Musk de a coloniza planeta Marte

Miliardarul Elon Musk, proprietarul companiei de mașini electrice Tesla și Space Exploration Technologies Corp SpaceX, are o viziune măreață pentru umanitate. El o numește „Marte și dincolo de ea: drumul spre a face umanitatea multiplanetară”. Mai simplu spus, Musk vrea să colonizeze Marte cu oameni. Din păcate pentru el, nu va funcționa niciodată. Nu este nimic în neregulă cu Planeta Pământ, cu excepția oamenilor care o locuiesc. Deci, dacă duceți în noua voastră lume elementul dăunător care vă distruge lumea actuală, ce șanse aveți de a construi o colonie durabilă pe noua planetă?

Dacă doriți să reușiți în noua voastră casă, trebuie să vă asigurați că tot ceea ce duceți cu voi este util și benefic. Aceasta înseamnă că oamenii care merg acolo vor trebui să fie eliberați de defectele care fac umanitatea dăunătoare pentru Planeta Pământ. Dar, dacă poți vindeca oamenii de trăsăturile lor dăunătoare, astfel încât să devină benefice pentru mediu, mai degrabă decât dăunătoare pentru acesta, ce rost are să-i duci pe o nouă planetă? Întreaga idee de a ne muta pe Marte a fost pentru că am distrus pământul, dar dacă vom putea repara trăsăturile rele din om, vom înceta să distrugem Pământul, planeta se va vindeca și nu va mai fi nevoie să ne mutăm.

Mai mult, Pământul este casa noastră. Suntem făcuți din el, ne-a generat, iar corpurile noastre conțin și au nevoie de fiecare element care există pe pământ, chiar și cel mai toxic. Aceste elemente nu există pe Marte; supraviețuirea va fi o provocare formidabilă. Cu alte cuvinte, nu numai că luăm cu noi însăși cauza problemelor Pământului – pe noi înșine – dar creăm nenumărate noi probleme, plasându-ne într-un mediu care nu a fost făcut pentru a crea și hrăni oamenii.

Când astronauții se întorc din misiunile de pe Stația Spațială Internațională după câteva luni în spațiu, corpurile lor mai au nevoie de câteva luni sub supraveghere medicală pentru a se readapta condițiilor de pe Pământ. Efectele asupra corpurilor oamenilor care vor călători pe Marte luni de zile, apoi vor trăi pe ea ani de zile, dacă nu chiar pentru restul vieții lor, sunt presupuneri dar ele nu sunt bune.

Oricum priviți asta, în afară de prestigiul îndoielnic pentru un antreprenor, nu pare să existe niciun sens în proiectul colonizării planetei Marte. Dacă Musk dorește să creeze o societate idilică într-un loc retras, ar fi mult mai ieftin, mai ușor, mai rapid de implementat și mult mai puțin riscant să cumpere pur și simplu o insulă mică, retrasă și să o populeze cu participanții la experimentul său. Dacă vor reuși, el va avea tot prestigiul salvatorului umanității, care a descoperit secretul transformării naturii umane de la rău și abuziv, la bun și incluziv. Dacă nu reușește, oamenii se vor întoarce pur și simplu acasă și totul va fi bine. Cel puțin, Musk va fi respectat pentru încercare.

Și, ca să închei, Musk a anunțat recent că va plăti 100 de milioane de dolari pentru cea mai bună tehnologie de captare a carbonului. Experimentul izolat al insulei l-ar costa mult mai puțin și i-ar oferi mult mai mult decât aerul fără carbon. Dacă ar reuși, asta i-ar oferi o societate fără ego, o planetă Pământ curată și o umanitate fericită și pașnică. Dacă mă întrebi, este un furt!

#elonmusk #SpaceX #carbon

[Proprietarul SpaceX și CEO-ul Tesla, Elon Musk glumeşte după ce a ajuns pe covorul roșu pentru premiul Axel Springer, la Berlin, Germania, 1 decembrie 2020. REUTERS / Hannibal Hanschke]

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: