Noua bază economică

Întrebare: Cum propui să se rezolve problemele sociale în Israel, practic vorbind?

Răspuns: Întâi trebuie să stăm în jurul mesei rotunde şi să începem să discutăm, aderând strict la principiile garanţiei mutuale. Acesta este singurul mod în care vom găsi răspunsul la cererile naţiunii pentru justiţie socială.

La masa rotundă, reprezentanţii diverselor sectoare vor vorbi despre problemele sociale date. Apoi, având în considerare imaginea de ansamblu, vom începe să ne evaluăm posibilităţile apelând la serviciile experţilor şi specialiştilor în diverse domenii.

Dar, ei trebuie să adere la principiile garanţiei mutuale. Soluţiile practice în orice câmp profesional trebuie totdeauna propuse de experţi care sunt de asemenea conectaţi unii cu alţii de această garanţie. Asta pentru că ei diferă în opiniile şi evaluările lor.

Economia este modelată de egoismul nostru, ceea ce noi nu prea înţelegem. În plus, necesitatea de a ne ridica peste el ne intensifică ignoranţa. La sfârşit, chiar şi profesionaliştii sunt confuji; vedem unde ne-au dus şi ce au făcut.

În orice caz, este clar că dacă până azi, totul obişnuia să fie bazat pe dorinţa egoistă a omului, acum, din acest punct, trebuie să construim o economie diferită, bazată pe dorinţa noastră comună de dăruire care este numită „garanţie mutuală”. Pentru acest motiv luarea de decizii şi implementarea lor, sigur trebuie construite pe principiile garanţiei. Aceasta este distincţia principală a noii abordări.

Din partea a cincea a Lecţiei zilnice de Cabala 8/22/2011 „Arvut”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed