“Noul antisemitism: mutația unei uri de lungă durată” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNoul antisemitism: mutația unei uri de lungă durată

După ce am publicat Alegerea evreiască: unitate sau antisemitism, am simțit că deși explicațiile din ea acoperă istoria poporului evreu, cartea nu abordează expresiile actuale ale celei mai vechi uri. În lumina creșterii exponențiale a antisemitismului de la începutul secolului, necesitatea publicării unei astfel de lucrări a devenit din ce în ce mai urgentă. Acum, datorită eforturilor mari ale lui Norma Livne, redactorul șef al ultimei mele cărți, imaginea este completă.

“Noul antisemitism – mutaţia unei uri de lungă durată” nu numai că acoperă nenumăratele expresii de antisemitism din întreaga lume, ci detaliază și o soluție unică, ce derivă direct din înțelepciunea străveche a înțelepților noștri.

Soluțiile actuale se concentrează pe stoparea manifestărilor de ură față de evrei sau combaterea acesteia pe arena legală și pe platformele de social-media. Cu toate acestea, rezultatele vorbesc de la sine: aceste metode nu funcționează. În cel mai bun caz, încetinesc manifestările deschise de antisemitism, dar duc o bătălie pierdută. Deja, antisemitismul – un tabu până acum câțiva ani- a devenit subiectul mediei importante, un subiect legitim de discuție.

Noul Antisemitism sugerează o abordare suplimentară, una mai proactivă, pentru a completa arsenalul de arme împotriva antisemitismului. Bazându-se pe moștenirea înțelepților noștri, cartea celebrează puterea solidarității interioare evreiești ca un antidot împotriva urii față de evrei. Sugerează o idee revoluționară: lumea îi urăște pe evrei doar în măsura în care evreii se urăsc unii pe alții.

Într-o realitate a intensificării violenței împotriva evreilor pe de o parte, și a neputinței evreilor față de ea pe de altă parte, această idee oferă o soluție fezabilă și puternică, care nu necesită decât rezoluție din partea evreilor. Din acest motiv, cred că “Noul antisemitism – mutaţia unei uri de lungă durată” este o lectură obligatorie pentru oricine încearcă să învingă neobosit natura acestui virus social și este dispus să folosească soluția sa de mult trecută cu vederea, practic gratuită, care trăiește în inima fiecărui evreu și anume unitatea evreiască.

Doresc să transmit cea mai profundă mulțumire tuturor editorilor, corectorilor, designerilor, cercetătorilor și tuturor celor care au ajutat la publicarea cărții, pentru munca lor grea și pentru că au transformat-o într-o lucrare care poate aduce beneficii întregii omeniri și în primul rând poporului evreu. Și-au pus inima și sufletul în muncă și cred că lumea poate fi un loc mai bun datorită eforturilor lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed