“Noul prim-ministru al Tunisiei ar putea marca începutul unei adevărate primăveri arabe” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinNoul prim-ministru al Tunisiei ar putea marca începutul unei adevărate primăveri arabe

La 29 septembrie, președintele Tunisiei Kais Saied, a numit-o pe prof. de geologie Najla Bouden Romdhane drept noul ministru al țării. Elementul demn de știre despre această poveste este că, într-un moment de intensificare a intoleranței în lumea musulmană, o țară musulmană numește o femeie prim-ministru. Cred că este o decizie înțeleaptă care poate plăti Tunisiei un dividend frumos și sper că numirea prof. Romdhane pentru această poziție înaltă va marca începutul unei noi și pozitive primăveri arabe.

Deși nu vreau să speculez motivul președintelui Saied în alegerea unei femei pentru slujba respectivă, nu mă îndoiesc că în esență, o femeie este o alegere naturală pentru o sarcină administrativă. La urma urmei, cine conduce casa? Femeia. În timp ce bărbatul este de obicei considerat ca fiind capul familiei, adevărata conducătoare este, ei bine, doamna. S-ar putea să stea în spatele bărbatului ei, dar de acolo își conduce soțul, precum și pe toți și orice altceva.

Încă din vremurile biblice, bărbatul a fost instruit să o urmeze pe femeie atunci când vine vorba de a face alegeri. În cazul lui Avraam, de exemplu, „Dumnezeu i-a spus lui Avraam …‘ orice îți spune Sara, ascult-o ’” (Geneza 21:12).

Prin urmare, cred că alegerea unei femei pentru a guverna o țară arabă este o alegere bună. Nu mă îndoiesc că ea se va confrunta cu obstacole. Va trebui să se impună poporului ei și liderilor arabi oriunde ar merge. Cu toate acestea, este o revoluție binevenită care cred că va reuși în cele din urmă.

Este timpul ca și culturile musulmane fundamentaliste să înceapă să recunoască puterea unică a femeilor, faptul că vorba lor are merit și greutate. În întreaga lume, putem vedea impactul femeilor în toate domeniile și este timpul să ajungă și în lumea musulmană.

Unele țări se mândresc cu faptul că sunt progresiste, când în realitate plasează un tavan de sticlă deasupra capului femeilor care le blochează promovarea în rândurile guvernului. Cred că astfel de țări pierd. La nivel de stat, ca și acasă, ignorarea punctelor de vedere ale femeilor este o mare pierdere pentru toată lumea.

Este scris în Cartea Zohar (Beresheet 2): „Și bărbatul a spus:„ Acesta este acum un os al oaselor mele și carne din carnea mea ”… Acum a început să o laude: „Ea va fi numită ‘o femeie’, pentru că nu există nimeni altul ca ea, slava casei”.

Într-adevăr, o femeie în fruntea unei țări se va raporta la țară ca şi cum se raportează la casa ei. Cetățenii vor fi precum copiii ei. Dacă se comportă ca o femeie în loc să încerce să se încadreze în stereotipul masculin, va avea grijă de fiecare mic detaliu care se află sub influența ei.

Spre deosebire de un bărbat, o femeie poate face multe lucruri deodată foarte natural. În timp ce bărbații trebuie să se concentreze pe o singură sarcină la un moment dat, pentru a o face bine, femeile pot îndeplini simultan mai multe sarcini fără a pierde concentrarea asupra uneia dintre ele.

Prin urmare, sper că această schimbare binevenită se va răspândi în mai multe țări musulmane, inclusiv în societatea arabă de aici din Israel. Nu mă îndoiesc că nu va fi ușor, dar în cele din urmă, dacă femeile se vor alătura conducerii țărilor, vor fi foarte importante și vor promova soluții eficiente la multiplele crize care afectează lumea noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed