Nu există fericire în viață pe Facebook

În Știri, Universitatea din Michigan: Utilizarea Facebook prezice un declin în bunăstare în loc de o îmbunătățire subiectivă, după un studiu al Universității din Michigan.

La suprafață, Facebook constituie o sursă inestimabilă pentru a satisface nevoia umană de bază pentru o legătură socială, explică psihologul social UM Ethan Kross, autor principal de articole și asociat la facultatea Institutului UM pentru Cercetări Sociale ISR. Dar, mai degrabă decât ameliorarea bunăstării, am constatat că utilizarea Facebook prezice rezultatul opus – o subminează.

Studiul a demonstrat că, cu cât oameni au utilizat Facebook o perioadă mai mare de timp, cu atât s-au simțit mai rău după aceea. De asemenea, autorii au cerut oamenilor să evalueze nivelul lor de satisfacție în viață, la începutul și la finalul studiului. Au constatat că participanții care au utilizat Facebook mai mult, timp de două săptămâni, nivelul lor de satisfacție în viață s-a diminuat de-a lungul timpului.

Mai ales, cercetătorii nu au găsit nicio dovadă că interacțiunea directă cu alte persoane prin telefon sau față în față, a influențat negativ bunăstarea. Dimpotrivă, au găsit că interacțiunile directe cu alte persoane îi conduce pe oameni să se simtă mai bine în timp.

Comentariul meu: Întregul proces al dezvoltării noastre își propune să ne aducă la deziluzie și la înțelegerea deplină a nevoii de unitate: Este imposibil să comunici în vechea și noua modalitate pentru a ne conduce la noul tip de conexiune și interacțiune –  spiritual (dăruire și iubire).

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed