“Nu râvni la Aur și Argint, să nu cumva să cazi în capcana asta”

Tora, Deuteronomul 7:25:  Idolii dumnezeilor lor să-i ardeţi cu foc ; să nu doreşti a lua argintul sau aurul de pe ei, ca să nu-ţi fie aceasta cursă, că urâciune sunt aceştia înaintea Domnului Dumnezeului tău,

Argintul reprezintă calitatea dăruirii, iar aurul reprezintă a darui pentru a putea primi. Precum în vasele pure – care sunt, vasele dăruirii – avem o stare mică, Lumina Hassadim și o stare mare, Lumina Hochma, iar dorințele impure (Kelim, vasele), sunt în aceleași stări.

Intrebare: Ce înseamnă să fii în capcana de a râvni aurul și argintul statuilor dumnezeilor ?

Raspuns: Când începi să muncești cu calitatea dăruirii, ajungi într-o stare în care ești binevenit, premiat și apreciat și te dedici întru totul în asta. În timp ce pretinzi că te simți în calitatea dăruirii, de fapt, ești înrobit de starea aceasta.

La fel se întâmplă și în lumea noastră. De exemplu, când un politician ajunge într-o poziție bună, înctează imediat să se mai gândească la ceilalți și se gândește numai la sine.

Pâna a atinge acea pozitie, striga cât il ținea gura că susține binele pentru cei mulți, a femeilor și copiilor, a egalității, a legilor în folosul tutoror și pentru cei cu nevoi speciale și așa mai departe. Având un scaun în parlament, face exact opusul, votează împotriva lucrurilor pentru care a luptat. La urma urmei, dacă asta se întâmplă, cum se va mai afișa el în viitor ? Cum își va mai caștiga votul alegătorilor ?

Cu alte cuvinte, în guvern, trebuie să lucreze împotriva prosmisiunilor pentru a mai avea oportunitatea sa le folosească în urmatoarele campanii de alegeri.

Din emisiunea de pe Kab TV „Secretele Cartii Eterne” 27.04.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: