O grădiniță ne poate hrăni pe toți

Știrile zilei (din Next Big Future) “Procesul Pronutria este mai eficient decât agricultura și creșterea vitelor așa cum sunt ele astăzi, producând hrană de o calitate nutrivită maximă, cu o eficiență de până la 1000 de ori mai mare şi un impact minim asupra mediului înconjurător.

“Creşterea vitelor ocupă 45% din suprafaţa planetei şi contribuie la efectul de seră produs de emisia de gaze într-o măsură mai mare decât automobilele, avioanele și tot restul mijloacelor de transport la un loc. Nici măcar îmbunătățirile aduse de recoltele GMO (organismele modificate genetic) la actualele tehnologii, vechi de 10000 de ani, nu pot satisface cererea în creștere pentru hrană…

“Inovația adusă de tehnologia Pronutria constă în descoperirea faptului că se poate optimiza funcționarea celulelor fotosintetice, pentru a permite producția continuă și ultra-eficientă a proteinelor, lipidelor, zaharurilor și vitaminelor esențiale, folosind doar lumina soarelui, bioxid de carbon, azot și apă dulce sau sărată.“

Comentariul meu: Criza a apărut în țările în care populația are suficientă hrană și, în general, nu este subnutrită! Este posibilă rezolvarea tuturor problemelor moderne, cu ajutorul tehnologiei, dar ele nu se pot rezolva practic, până când nu corectăm ființa umană, astfel încât să nu mai dorim să-i suprimăm pe ceilalți, ci, din contră, să vrem să-i ajutăm, la fel ca pe copiii noștri.

Mai înainte ca natura egoistă a omului (proprietatea de a-i elimina pe ceilalți) să fie schimbată, criza confruntării dintre om și natură (caracteristica de dragoste și dăruire) va crește, în continuare. Această criză, fiind generală, nu ne va permite să ne rezolvăm nici măcar una dintre  problemele noastre. De exemplu, deși există o abundență generală de hrană, în lume, jumătate din omenire va muri de foame.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: